Facebook
Header blog

Zelfportretten maken met de Lume Cube Panel Pro - daag jezelf uit

Je zal je skills niet verbeteren als je jezelf niet blijft uitdagen, toch? Normaal gesproken werk ik met studioflitsers of maak ik gebruik van daglicht tijdens een fotoshoot. Voor deze gelegenheid heb ik voor een fotoshoot twee Lume Cube Panel Pro ledlampen gebruikt. Want waarom niet? Laten we kijken wat ik voor iets creatiefs kan doen met deze led-panelen! Het is interessant hoe het gebruik van nieuwe apparatuur, deze twee panelen, de aanpak en gedachtegang tijdens een shoot veranderen.

Josefien Hoekstra

Geschreven door Josefien Hoekstra

Josefien fotografeert elegante portretten op een creatieve manier en vindt het belangrijk dat een samenwerking leuk, inspirerend en versterkend is. Daarnaast geeft ze les in het retoucheren van portretfoto's. Neem ook een kijkje op Josefiens website.

Wat is een Lume Cube Panel Pro?

Het is eigenlijk heel simpel; een Panel Pro is een rechthoekig led-paneel met een ingebouwde oplaadbare batterij. Bij de Panel Pro kun je gebruik maken van licht met een kleurentemperatuur van 3000K tot 5700K, maar het heeft ook een vol spectrum van RGB-kleuren. Je monteert het led-paneel bijvoorbeeld bovenop je camera of op een statief. Maar je kunt hem ook vasthouden, op tafel zetten, als achtergrondlicht gebruiken, onder de lakens verlichten, of… je snapt het wel. Ze zijn klein, licht van gewicht en werken op een batterij. Je kunt ze dus overal gebruiken en op veel verschillende manieren inzetten. Ze zijn gemakkelijk in gebruik, want ik heb de handleiding niet hoeven te lezen om alle knopjes en functies te kunnen vinden en begrijpen. Dat is een pluspunt voor iemand zoals ik die het leuk vindt om er gewoon in te duiken te ontdekken.

Lume Cube Panel PRO
BTS Josefien Hoekstra zelfportret

Zelfportretten maken met de Panel Pro

Sinds een tijdje ben ik steeds meer geïnteresseerd geraakt in het opnemen van korte videoprojecten. Dit zijn simpele korte videoclips die mijn foto’s begeleiden. Ik heb het gevoel dat deze lampen daar perfect voor zijn en ik kijk er naar uit om de mogelijkheden te ontdekken. Momenteel ben ik nog in de test en try-out fase, dus ik ga allereerst wat zelfportretten maken, wat ik graag doe.

Ik denk dat de Panel Pro led-panelen de ideale lampen zijn voor een starter die thuis portretfoto’s wilt maken. Om een portret te maken zoals ik tijdens deze test heb gemaakt, heb je enkel een witte achtergrond en de twee RGB led-panelen nodig. Je hebt niet veel ruimte of apparatuur nodig, en de set-up is relatief eenvoudig.

Een andere manier van werken

Als je met studioflitsers werkt heb je een grote variatie van lichtvormers en ze hebben simpelweg veel meer vermogen. Daardoor was het een flinke uitdaging voor mij om een setup te vinden waar ik blij mee was. Toen ik eindelijk had besloten welke kleuren ik wilde gebruiken moest ik nog de juiste balans vinden. Dit duurde even voordat ik de juiste lichtintensiteit en positie had gevonden. Wat wel helpt is dat je direct ziet wat je aanpassingen voor een effect hebben. Begrijp mij niet verkeerd, het feit dat ik het lastig vond is niet de fout van de apparatuur. Deze lampen doen precies waar ze voor gemaakt zijn en dat doen ze erg goed. Het is enkel dat ik mijn verwachtingen en ideeën moest bijstellen omdat het niet precies hetzelfde werkt zoals bij de apparatuur die ik gewend ben.

Josefien zelfportret 1
Josefien zelfportret 2
Josefien zelfportret 3

De resultaten van de fotoshoot

Hier zijn de resultaten van mijn fotoshoot met de nieuwe Panel Pro ledlampen. Ik heb de kleuren en de intensiteit van de lampen bij elke foto hetzelfde gelaten. Ik heb ze enkel verplaatst om verschillende looks te krijgen: harde schaduwen, een zachtere look en een dramatische gloed. Allemaal met kleine aanpassingen van de positie en richting van elke lamp. Vervolgens heb ik van elk foto de kleurentonen lichtelijk bewerkt op de computer. Hierdoor is elke foto is net iets anders, maar zie je wel dat ze bij elkaar horen, terwijl iedere foto zijn unieke uitstraling houdt.

Ok, let’s talk some details

Specificaties zijn belangrijk als het gaat om het uitgeven van geld aan apparatuur. Er zijn erg veel ledlampen op de markt, dus wat onderscheidt deze van de rest? Nou, het gebruiksgemak en de kwaliteit van het product grenzen absoluut aan de top. Daar staat tegenover dat deze lampen niet goedkoop zijn, maar de gebruikerservaring maakt het prijskaartje begrijpelijk. Hieronder de technische details van de Panel Pro.

Whats in the box

Wat zit er in de doos?

 • Lume Cube Panel Pro;
 • Diffuser;
 • DSLR camera mount;
 • USB-C naar USB-A kabel;
 • Pouch.

Key features

 • 3000K tot 5700K kleurtemperatuur > 96CRI;
 • vol spectrum RGB-kleuren en speciale effecten;
 • iOS/Andriod Remote Control App;
 • Verticale en horizontale ¼-inch schroefgaten;
 • 1500 Lux Output op 1.6’;
 • Van 1% naar 100% helderheid;
 • Batterij opladen tijdens gebruik;
 • Verwijderbare diffuser.

Panel Pro – zoveel potentie

Ik heb absoluut nog niet de volledige potentie van deze Panel Pro led-panelen benut. Maar ik heb een paar te gekke ideeën waar ik aan wil gaan werken. Hopelijk kan ik dit binnenkort met jullie delen op Instagram. Het feit dat deze lampen nu al de inspiratie geven om deze nieuwe ideeën uit te voeren is een enorme plus!

Delen

Ook interessant

Copyright © 2024 Transcontinenta. All rights reserved.