Vijf redenen om te upgraden naar de Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2

De Tamron 28-75mm F/2.8 Di III RXD is tot de dag van vandaag het meest verkochte en geliefde objectief van Tamron voor de Sony E-Mount. Dit universele zoomobjectief heeft veel awards gewonnen en staat bekend om zijn fantastische beeldkwaliteit en snelle autofocus in een compact en betaalbaar pakket. Weinig ruimte voor verbetering zou je denken, maar niets is minder waar. Tamron heeft een tweede generatie van dit objectief uitgebracht: de Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2!

Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2

De Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 is een lichtsterke standaardzoomobjectief met een brandpuntsafstand van 28-75 mm, kortste scherpstelafstand van 0.18 m (WIDE) / 0.38 m (TELE) en een maximale diafragmaopening van 2.8. Dit model levert een hoge resolutie en een uitstekende beeldkwaliteit! Daarnaast is dit objectief is op meerdere punten sterk verbeterd, waardoor de switch naar de nieuwe generatie zeker het overwegen waard is!

Tamron objectief
Voorbeeld A063
Voorbeeld A063 G2
1

Betere beeldkwaliteit dan de befaamde Tamron A036

De vorige Tamron 28-75mm zoom (Model A036) werd in 2018 geïntroduceerd en bekroond met de EISA Award voor zijn compacte formaat, hoge resolutie en prachtige bokeh. Het was dus niet eenvoudig om de optische prestaties van de eerste generatie te verbeteren. Tamron heeft echter het optische systeem van de 28-75mm F2.8 G2 vanaf de grond opnieuw ontworpen en op deze punten verbeterd:

  • Hogere resolutie met meer details in iedere zoomstand
  • Hoge scherpte tot aan de randen van het beeld
  • Hoger contrast zelfs bij tegenlicht
  • Minder chromatische aberratie
  • Een nog mooiere bokeh
Foto bloem
Foto maken met Tamron 28-75mm
2

Veel sneller autofocus door VXD AF motor

De eerste generatie Tamron 28-75mm F/2.8 zoom heeft een snelle en stille RXD AF-motor. Om dezelfde scherpstelsnelheid te krijgen op de Tamron 70-180mm F/2.8 telezoom, heeft Tamron een krachtigere AF-motor ontworpen. Het VXD lineaire motor scherpstelmechanisme is ongeveer 2x sneller en ook nauwkeuriger dan de RXD-scherpstelmotor. De tweede generatie Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 A063 met de VXD AF-motor maakt het daardoor mogelijk om haarscherpe opnamen te maken van bewegende onderwerpen en met een indrukwekkend Eye-AF. Je kunt het verschil duidelijk zien op de vergelijkingsvideo hieronder.

Surfers in het water
Lekker ontbijtje met aardbeien
3

Maakt unieke groothoek close-up foto's

We kennen allemaal het typische beeld van een tele macro opname. Het onderwerp is groot en scherp in beeld en de achtergrond is een wazige en onherkenbare soep van vormen en kleuren. Met de Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 A063 kun je een sterke close-up opname maken op slechts 18 cm in de groothoekstand. Dit geeft een krachtige vergroting van 1:2.7, bijna de helft van de ware grootte, met een perspectief dat uniek is voor groothoekobjectieven. Het onderwerp wordt groot afgebeeld, terwijl de achtergrond toch herkenbaar in beeld blijft. Dit is ideaal om een insect of ander onderwerp groot in beeld te brengen terwijl je toch nog een stukje van de omgeving ziet.

Tamron objectief aansluiten
Aangesloten objectief met Lens Utility
4

Pas het objectief aan met de Tamron Lens Utility™

De tweede generatie Tamron 28-75mm F/2.8 Di III VXD G2 A063 heeft een USB-C-poort voor aansluiting op je computer met een optionele kabel. Met de gratis TAMRON Lens Utility™ software kun je vervolgens verbazingwekkende functies toevoegen aan het 28-75mm G2 objectief. Het is ook mogelijk om de functionaliteit van de scherpstelknop te wijzigen, zodat deze ideaal is voor foto- én video shoots.

Camera op het strand
Tamron 28-75mm objectief
5

Geheel nieuwe en duurzame behuizing

De Tamron 28-75mm F2.8 G2 heeft een fris, nieuw ontwerp gekregen. Bepaalde interne delen van de zoom- en de scherpstelring zijn verbeterd, wat leidt tot een soepelere werking. De diameter van de objectiefcilinder is afgeslankt, waardoor het objectief een beter profiel heeft en een betere grip. Dit alles zorgt voor een comfortabele vorm die prettig en natuurlijk in de hand ligt. Het oppervlak van de behuizing is nu slijtvast, waardoor het moeilijker te bekrassen is en beter bestand tegen vingerafdrukken.

5 jaar garantie logo

Bonus: Registreer het objectief voor gratis 5 jaar garantie

Als dat nog niet genoeg redenen zijn om dit objectief te overwegen zetten we er nog een kersje bovenop. Tamron objectieven zijn al tientallen jaren bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit. Met deze reden biedt Tamron een gratis verlengde garantie van 5 jaar. Het enige wat je hiervoor moet doen, is binnen twee maanden na aankoopdatum het objectief registreren. Dit is geldig voor alle aankopen via de erkende Tamron dealers.

"Tamron objectieven zijn al tientallen jaren bekend om hun uitzonderlijke kwaliteit."

Wanneer je naar een erkend Tamron Dealer gaat, of er een online bezoekt, dan kun je er zeker van zijn dat zij de specifieke kennis en ervaring hebben die je nodig hebt om een beslissing te nemen. Zij zullen je ook in de toekomst ondersteuning bieden en je technische vragen beantwoorden.

Delen

Copyright © 2023 Transcontinenta. All rights reserved.