Facebook

Peak Design Travel line - maar één reistas nodig voor elke vakantie

Wanneer je op reis gaat, is het bijna altijd een must om een "bewaarbuidel" bij je te hebben om je persoonlijke spullen tijdelijk in op te bergen. Zelfs voor korte "reisjes" van een paar uur naar school of de tennisclub, nemen we een schooltas of sporttas mee. Dit is begrijpelijk, en een simpele rugtas volstaat. Maar als je voor een langere tijd van huis bent, heb je meer spullen nodig. Dan is het handig om een geschikte reistas te hebben. Het liefst een tas die je voor allerlei uitstapjes kunt gebruiken, want geen enkele reis is tenslotte hetzelfde.

Peak Design logo

Welke tassen behoren tot de Peak Design Travel Line?

Peak Design heeft sinds 2018 een productlijn met van die geschikte reistassen; de Travel Line. De tassen die hier tot behoren zijn de Travel Backpack (30L en 45L), de Travel Duffel bag (35L en 65L) en de ‘hybride’ Travel DuffelPack (65L). Hiervan zijn de Backpack 30L en de Duffel bag 65L bij de uitbreiding aan de line-up toegevoegd. Peak Design richt zich hier dus op een ander segment dan bij de befaamde Peak Design Everyday Backpack; zoals de naam van de Travel Backpack zegt: reisrugzak.

Peak Design beeldmerk
Travel Backpack 30L
peak-design-travel-bag-multifunctioneel-sage

Travel Backpack 30L en 45L - Functioneel en mooi

Als je eigenaar bent van een Peak Design tas of accessoire weet je waarom iedereen zo enthousiast is over de producten van dit merk. Met een Peak Design tas ben je namelijk verzekerd van een uitstekende tas met de allerbeste snufjes die, laten we eerlijk wezen, elk ander tassenmerk wilt na-apen. Dit is niet anders bij de Peak Design Travel Backpacks. Het zijn simpelweg stijlvolle, robuuste backpacks met allerlei handigheidjes.

kleuren-peakdesign-30L

Hoeveel past er in een Travel Backpack?

De Backpack 45L verschijnt in de kleuren: Black (zwart) en Sage (saliegroen). De Backpack 30L heeft naast deze twee kleuren nog een extra kleuroptie: Midnight (blauw). Het is natuurlijk mooi meegenomen dat de Peak Design Travel Backpacks er fraai uitzien, maar waar het bij een reistas uiteindelijk om draait is hoeveel er in de tas past.

Inhoud van de Backpack 30L

De Travel Backpack 30L heeft, als hij is ‘opgevouwen’, een inhoud van 27L. Met een rits ontgrendel je de 6L aan extra ruimte. Het hoofdcompartiment heeft dus een maximale volume van 33L. Met de maximale afmetingen van 53 cm x 33 cm x 20 cm kan de tas mee in het vliegtuig als handbagage. Het hoofdcompartiment is bij de uitgevouwen 33L status 49cm x 36cm x 16cm (LxBxH) groot. Er passen 3 units aan Peak Design Packing & Camera Cubes in. De tas is dan echt helemaal vol.


Opmerking: De afmetingen van de verschillende formaten Packing Cubes, Camera Cubes en de vier soorten opbergbuidels drukt Peak Design uit in units. Lees hier meer over units.

aantal units Travel Backpack 30L + 45L

Inhoud van de Travel Backpack 45L

Standaard heeft de Travel Backpack 45L een volume van 35L. Door de compressie-ritssluiting open te ritsen maak je inhoud van de tas groter. Zo bereik je de volle 45L van de tas. Let wel; er is een kans aanwezig dat de uitgevouwen 45L backpack niet meer als handbagage in het vliegtuig kan worden meegenomen. Je kunt de tas ook iets compacter maken met twee drukknopen aan de bovenzijde van de tas.


Wat door sommigen als een klein nadeel kan worden ervaren is dat die drukknopen los gaan als je hem vol stopt. Dat is geen fout, er zitten dan simpelweg te veel spullen in! De buitenmaten van de backpack zijn bij de uitgevouwen, volle 45L status 56cm x 33cm x 29cm (LxBxH). Het binnencompartiment is 53.3cm x 33cm x 19cm groot. Daar passen 3 units aan Peak Design Packing & Camera Cubes in. Er blijft dan nog wat extra ruimte over voor kleine spullen.

Travel backpack opening achterpand
Waterproof zips

Twee formaten Travel Backpacks - de overeenkomsten

De voorste rits van tas geeft je toegang tot het zogenaamde ‘organisatiepanel’ aan de voorkant. Daar zitten een aantal vakjes met verschillende groottes. Er zijn voldoende vakjes om er allerlei kleine accessoires of persoonlijke spullen in kwijt te kunnen. Accessoires die kunnen krassen kun je beter het vakje plaatsen met de zachte voering. Ook is er een apart vak voor een laptop of tablet.

De buitenkant van de tassen is gemaakt van gerecycled nylon canvas met een waterafstotende coating zodat je spullen helemaal droog blijven. De twee elastische zijvakken zijn om allerlei dingen in te stoppen, zoals een 2L waterfles. Ze rekken goed mee dus zelfs een middelgroot statief gaat er redelijk gemakkelijk in. Lekker vlot gaat dat niet, maar het past uiteindelijk wel.

De backpacks hebben een robuust en stevige achterpand die de ballast over je hele rug verdeeld. Zowel de gewatteerde schouderbanden als de verstevigde heupriem (bij de 45L) kun je achter het achterpand stoppen. Dit voorkomt bijvoorbeeld van die ongemakkelijke situaties waarbij een klikgesp vast blijft zitten in het bagagerek in de trein!

Daarnaast hebben de Travel backpacks nog veel meer kleine handigheidjes, zoals een licht grijze binnenvoering om de vindbaarheid van je spullen gemakkelijker te maken. Ook hebben de tassen anti-diefstal ritstrekkers die het vlugge vingers moeilijker maakt en hebben ze meerdere stevige handgrepen, waarbij je eentje ook over de trekstang van een rolkoffer kunt schuiven.

Front pocket Travel Backpack 45L
travel-backpack-paspoortvakje
travel-backpack-zijopening

De extra’s van de Backpack 45L

De 45L uitvoering heeft natuurlijk een groter volume dan de 30L, daarnaast heeft hij ook een aantal eigenschappen die de 30L niet bezit.

  • Meer toegangspunten: achter-, zij- en voorritsen.
  • Deelbaar hoofdvolume: interne scheidingsmuur die naar behoefte kan worden opengeritst om 2 compartimenten te creëren
  • Geïntegreerde heupgordel: opbergbare gewatteerde heupgordel voor zwaardere lasten
  • Comprimeerbaar: compressieknopen maken het profiel smaller voor gebruik als dagtas
  • Twee verborgen externe ritsvakken voor contant geld, paspoort, enz.
  • Naast ruimte voor 3 PD-kubussen is er extra ruimte voor allerlei zakjes, een zomerjas, of een extra paar dikke sokken.
  • Geoptimaliseerd voor fotografen: camera's en lenzen kunnen snel aan de zijkant worden gepakt.

Gewonnen awards door de Travel Backpack 45L

Awards Backpack 45L
Peak Design beeldmerk
Duffelbag zwart
Duffelbag 65L

Duffel bag 35L en 65L - Altijd klaar om te gaan

Een Travel Duffelbag is alles wat je van een typische duffel bag kan verwachten, maar dan met een Peak Design vibe: alles is net iets strakker en een mooier design! Met keuze uit twee formaten kun je beter je tas op jouw wensen afstemmen.

De Duffel bag 35L kun je natuurlijk gebruiken om je camera-uitrusting in te vervoeren, maar doet het bijvoorbeeld ook fantastisch als weekendtas. Daarnaast kan de Duffel 35L zelfs dienst doen als luxe sporttas.

Kies de Duffel bag 65L als je veel, of grote cameraspullen moet vervoeren. Ook voor de langere reizen is dit de betere keuze, want er kunnen echt heel veel spullen in! Wat ook fijn is aan de Duffel bag is dat je op zijn robuustheid kunt vertrouwen wanneer je hem moet inchecken op het vliegveld.

Check geen kostbare camera-apparatuur in, maar neem die mee als handbagage.

Wat past er in een Duffel Bag?

De Duffel bags zijn ruimer dan je in eerste instantie zou verwachten. Met een compartiment van 25.5cm x 51cm x 20cm(LxBxH) heeft de Duffel 35L genoeg ruimte om 3 units aan Peak Design Cubes of Pouches in op te bergen. De Duffel 65L heeft daarentegen een compartiment van 33cm x 74cm x 31cm en daar passen met gemak 4 units in. Er blijft zelfs nog wat extra ruimte over. Beide Duffels hebben aan allebei de zijdes vakken waar je spullen zoals een waterfles in kwijt kan.

Grijze binnenvoering
Duffel 35L Sage

Belangrijkste kenmerken van de Duffelbag

Net zoals bij de Travel Backpack hebben de Duffels een licht grijze binnenvoering om de vindbaarheid van je spullen te bevorderen. Ook zijn de anti-diefstal ritstrekkers die het vlugge vingers moeilijker maakt gebruikt. Tot slot is de opening van de tas aan twee kanten verstevigd met een aluminum buis die de opening goed open houdt zelfs als er niets in de reistas zit.

"Ondanks dat ze steviger zijn dan een reguliere tas zie je dat eigenlijk niet terug in het gewicht."

De Duffels zijn gemaakt van gerecycled nylon canvas en hebben een waterafstotende coating. Doordat de onderkant altijd meer te verduren heeft is hier een ultra-duurzame waterdichte voering aangebracht. Ondanks dat ze steviger zijn dan een reguliere tas zie je dat eigenlijk niet terug in het gewicht. De duffel bag 35L weegt namelijk niet meer dan 900 gram. Om een vergelijking te geven: een standaard Eastpack heeft bijvoorbeeld slechts een volume van 24L en weegt ook 900 gram. De Duffelbag is 65L met een gewicht 1.3 kilo ook niet zwaar te noemen. Ze zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart en Sage.

Peak Design beeldmerk
DuffelPack van Peak Design
DuffelPack in dakbak

DuffelPack 65L - Stevige transporter

De DuffelPack is een hybride tussen een reguliere duffel tas en een backpack; zodoende de naam: DuffelPack. Deze reistas een inhoud van 45L, die kun je uitbreiden naar de maximale inhoud van 65 liter. Door het uitbreidingsgedeelte open te ritsen, heb je dus snel 20L aan extra ruimte. Naast dat de DuffelPack er mooi strak uitziet en er veel in past, is hij bovendien stevig gebouwd. Dit is echt een geweldige duffel reistas die in veel verschillende omstandigheden te gebruiken is; van dagtochten tot langere reizen.

Wat past er in de DuffelPack 65L?

Een extra lang ritssluiting biedt bredere toegang dan traditionele duffels voor gemakkelijker inpakken en volledige zichtbaarheid. De randen rond de opening zijn hierbij verstevigd om hem goed open te houden. In de DuffelPack passen maar liefst 4 units aan Peak Design Camera- en Packing Cubes. Om je een idee te geven welke combinaties je dan bijvoorbeeld kunt maken:

  • 1 large camera cube en 1 small packing cube;
  • of 1 medium camera cube en 1 medium packing cube;
  • of 2 small packing cubes en 1 medium camera cube.

4 units in Duffelpack

Zelfs met de DuffelPack vol Cubes blijft er wat ruimte over voor een aantal losse spullen; zoals bijvoorbeeld een jas en een drinkfles. In het hoofdcompartiment zitten tevens twee mesh zakken om losse items in te bewaren die je niet in een Cube wilt stoppen. Daarnaast heeft de DuffelPack nog twee externe zijvakken met extra opbergruimte. Aan ruimte dus geen gebrek. 

Belangrijkste kenmerken van de Peak Design DuffelPack

Naast dat er gigantisch veel spullen in de DuffelPack passen, heeft hij ook nog een aantal typische Peak Design handigheidjes. Zo is de binnenkant gevoerd met een lichtgrijze stof om de vindbaarheid van je losse spullen te bevorderen. Aan de binnenkant zijn tevens zes ‘c-clip’ lusjes aanwezig om je Camera- of Packing Cube vast te kunnen maken.

Is 65L inhoud nog steeds niet genoeg ruimte? Dan kun je gebruik maken van de twee meegeleverde externe draagriemen om extra spullen aan de buitenkant van je tas vast te maken. Er zitten 14 loops (lusjes) op de tas om de straps op elk mogelijke manier te gebruiken.

"Aan de binnenkant zijn zes ‘c-clip’ lusjes aanwezig om je Camera- of Packing Cube vast te kunnen maken."

De DuffelPack is gemaakt van gerecycled nylon canvas en heeft een waterafstotende coating. De comfortabele schouderbanden en de heupband zorgen dat de grote reistas aangenaam op je rug zit. Over de tas zitten zes gewatteerde handgrepen verspreidt die de draagmogelijkheden optimaliseren. Ook heeft de DuffelPack waterdichte ritssluiting en grote ritstrekkers. Hij is verkrijgbaar in de kleuren zwart en Sage.

Peak Design beeldmerk
Packing Cube
Wash Pouch
travel-accessoires-techpouch

Travel Line - accessoires en toebehoren

Naast de drie soorten reistassen zijn ook de Packing Cubes, Camera cubes en vier verschillende opbergbuidels onderdeel van de Travel Line. Met deze opbergers kun je eenvoudig je reistas inrichten, én georganiseerd houden. De afmetingen drukt Peak Design uit in units. Zo is grootte van de Small cube 1 unit, een Medium cube is 2 units en de Large cube is 3 units.

De speciale Camera Cubes kunnen niet op elkaar worden geplaatst, zoals dat bij de Package cubes en de andere pouches eventueel wel mogelijk is. Je kunt de cubes aan de binnenkant van de tas vastmaken met de Peak Design ‘c-clips’. Dat zijn c-vormige klipjes die door twee lusjes haalt om ze bij elkaar te houden. Het is verstandig om een cube altijd op minstens vier punten vast te maken, zelfs als je tas vol is. Zo kan hij helemaal niet meer schuiven.

Lifetime Warranty

Op de reistassen van Peak Design zit de Peak Design Lifetime Warranty, oftewel levenslange garantie. Hier vallen fabricagefouten onder en de defecten of breuken bij normaal gebruik waardoor een deel of het geheel van je product niet meer functioneel is. Hier valt dus niet de opgelopen cosmetische schade onder als je hem uit een rijdende auto gooit of iets dergelijks.

lifetime-guarantee

Peak Design & de ecologische visie

Peak Design vindt het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor de impact die ze hebben op ecologisch en sociaal vlak. Dit betekent dat ze de volledige levenscyclus van een product willen begrijpen en verantwoorden, van de complexe toeleveringsketen tot een ontwerp dat de bruikbaarheid zo lang mogelijk verlengt. Het betekent ook beleid en belangenbehartiging die gericht zijn op het verbeteren van het leven van hun werknemers, aannemers, klanten en mensen over de hele planeet. Daarom zijn ze aangesloten bij 1% for the Planet, zijn zij een B-Corperation en zijn ze Climate Neutral

Delen

Ook interessant

Copyright © 2024 Transcontinenta. All rights reserved.