Deze Peak Design Cubes houden je koffer netjes op vakantie

Het inpakken van een reistas is vaak een lastige klus, want je wilt altijd meer meenemen dan dat er in de tas past. Eenmaal klaar met wikken en wegen welke spullen er uiteindelijk toch thuis moet blijven dient de volgende moeilijkheid zich aan: tijdens de reis de inhoud van je tas overzichtelijk houden. Als na verloop van tijd de inhoud van jouw reistas toch een rommeltje is geworden dan ben je echt niet de enige.

Peak Design logo

De Peak Design Packing Cubes en Pouches

Om het vaak voorkomend ongenoegen van een rommelige reistas te tackelen heeft Peak Design de Travel Line opgezet. Onder de Travel line vallen meerdere backpacks en duffel reistassen, met daarnaast ook praktische ‘Cubes’ - ofwel opbergkubussen - en vier soorten buidels met elk een eigen ‘specialisme’. Zo kunnen fotografen hun camera veilig opbergen in een Camera cube en de Packing Cubes zijn ideaal om kleding in te stoppen. Met deze opbergers kun je eenvoudig je reistas organiseren, én georganiseerd houden. Je kunt zelf kiezen met welke reistas je ze wilt gebruiken, maar werken ze het beste in combinatie met een Peak Design tas.

Peak Design beeldmerk
Camera Cube in tas
cameracube-backpacktravel-peakdesign

Camera cubes

De Camera cube (kubus) is verkrijgbaar in de maten: Small, Medium en Large (klein, middelgroot, groot). Deze handige opbergers zijn bedoeld om je camera kit te beschermen en op zijn plek te houden in een Peak Design cameratas. Voor fotografen is de Camera cube absoluut de meest essentiële opbergkubus van alle Travel Line buidels.

Wat bedoelt Peak design met een 'Unit'?

Hoeveel opbergkubussen er in jouw tas passen ligt natuurlijk aan de grootte van je duffel bag of reisrugzak. Peak Design geeft dit aan in ‘units’. Zo is grootte van de Small cube is 1 unit, een Medium cube is 2 units en de Large cube is 3 units. Camera cubes kunnen niet op elkaar worden geplaatst, zoals dat bij de Package cubes en de andere pouches eventueel wel mogelijk is.

Peak Design Small Camera Cube

Small Camera Cube

Peak Design Medium Camera Cube

Medium Camera Cube

Peak Desing Large Camera Cube

Large Camera Cube

Hoeveel camera gear past er in een Camera Cube?

In de grootste Camera Cube past vanzelfsprekend meer dan in de kleinste opbergkubus. De bovenstaande afbeelding geeft je een indruk wat er ongeveer in past. Je kunt erop rekenen dat er in de Camera cube - Small minimaal een body met middelgroot objectief past, of een bescheiden drone kit. In de twee grotere cubes kun je natuurlijk meer uitrusting stoppen. Over het algemeen kom je geen ruimte te kort en kun je allerlei indelingen maken.

Na het openritsen van een cube zul je merken dat de flap op evenwijdige punten een soort dunne richeltjes heeft, die zorgen ervoor dat je de flap gemakkelijk kunt ombuigen of oprollen. Het verschilt per formaat hoeveel en welk soort scheidingswanden er worden meegeleverd. Deze Camera Cubes maken het reizen met foto-, video- of drone-uitrusting een simpelweg stuk gemakkelijker.

Heb je inspiratie nodig voor een goede indeling indelingen je kunt maken, bekijk dan de video van Peak Design. Lawrence (de man in de video) spreekt Engels, maar als je niet zo van het Engels bent dan kun je de automatisch gegenereerde Nederlandse ondertiteling aanzetten.

Zet ‘em vast!

Ondanks de opbergkubussen precies op maat zijn gemaakt voor Peak Design tassen, kun je ze natuurlijk in elke willekeurige rugtas of duffel bag stoppen. Het voordeel wat je dan wel mist, is het gebruik van het Peak Design c-clip-systeem. Aan de buitenkant van de Camera Cubes zitten lussen om ze met de meegeleverde speciale clips aan de binnenkant van een Peak Design tas vast te zetten.

Als je de Camera cube in je reistas plaatst dan is het belangrijk om de cube vast te zetten op alle vier de punten, en zelfs op zes punten bij de grote cube. Op deze manier zal de cube niet gaan schuiven in je tas.

Peak Design anchor links
C-clip

Anchor links gebruiken

De cubes hebben ook lussen om de befaamde Anchor links te bevestigen. Op deze manier kun je de opbergkubus in combinatie met een Peak Design Strap als schoudertas dragen. Dit komt van pas op locaties waarbij je niet met een grote backpack naar binnen mag, zoals bijvoorbeeld musea. Ook is dit fijn als je jouw kostbare camera gear niet in de slaapzaal van je hostel wilt laten liggen of in het kluisje op het station wilt stoppen. De Camera Cube beschermt je gear namelijk uitstekend tegen schokken en stoten, echter niet tegen diefstal!

Check bij een vliegreis geen kostbare camera-apparatuur in, maar neem die mee als handbagage.

Peak Design beeldmerk
packing-cube-reistas-organiseren
Cube inpakken

Packing Cubes

De Packing cubes (pakket kubus) zijn er in de maten: small en in medium. Eerder waren deze kubussen er enkel in de kleur ‘charcoal’-grijs en tegenwoordig ook in saliegroen (Sage) en zwart. Met verschillende kleuren kun je bijvoorbeeld de inhoud van een Packing cube eenvoudig uit elkaar te houden: een groene kleine buidel voor de sokken en ondergoed, en een zwarte voor zwemkleding, een pyjama, een riem en/of je krultang.

packing-cube-afmetingen
packing-cube-ritsopening

Handigheidjes van de Packing Cubes

Voor opgevouwen T-shirts, overhemden, blouses en broeken is de Medium versie een beter formaat. Beide formaten kun je nog vergroten door de compressierits te openen. Na het vullen en sluiten van de cube rits je de compressierits weer dicht. Zo wordt de Cube een welgevormd compact pakketje.

Daarnaast heeft de Medium Packing Cube - in tegenstelling tot de Small - twee gescheiden compartimenten. Hierbij kun je een compartiment gebruiken voor je schone was en het andere compartiment voor je vuile was. Door het dragen van je kleding vul je uiteindelijk het ene compartiment met de inhoud van de andere.

Peak Design beeldmerk
Tech Pouch
Tech pouch sage

Tech Pouch - voor alle losse kabeltjes

De Tech pouch is er slechts in één maat, maar is wel beschikbaar in meerdere kleuren: zwart, saliegroen, bone (licht beige), Midnight (blauw) en charcoal (donkergrijs). Deze mooie pouch heeft een heleboel vakjes om je oplader, powerbank, smartphone, SD-kaartjes en allerlei andere kabeltjes en accessoires overzichtelijk in te bewaren.

"Deze mooie pouch heeft een heleboel vakjes om alle accessoires overzichtelijk in te bewaren."

Dit soort accessoires zijn vaak gevoelig voor vocht. Doordat de buitenkant - inclusief de rits - van deze buidel weerbestendig is, blijven je spullen in de Tech Pouch keurig droog. Een bonus van deze buidel zijn de lussen om je Anchor links aan te bevestigen. Met behulp van Peak Design Strap tover je hem om in een compacte schoudertas voor dagelijks gebruik. Dit is vooral handig als je op reis bent en je niet je hele reisrugzak wilt meenemen.

Peak Design beeldmerk
zwarte-toilettas-peakdesign
washpouch-peakdesign-ophangen

Wash Pouch

Als je op reis gaat dan ontkom je er niet aan om een aantal toiletartikelen mee te nemen. Hier is de Wash Pouch speciaal voor gemaakt. Deze handige waterafstotende buidel voor toiletartikelen - ook wel toilettas genoemd - is verkrijgbaar in zwart en in saliegroen. Aanvankelijk is de Wash Pouch slechts in één maat te krijgen, maar bij de uitbreiding van de Travel Line wordt er ook een kleine versie geïntroduceerd.

Wat past er in de Wash pouch?

De compactere versie biedt ruimte voor alle essentiële toiletartikelen. Er zijn meerdere vakjes van gaas om je tandpasta, shampoo, deodorant en alle andere benodigdheden een plekje te geven. In beide buidels zit een afgescheiden compartiment met een magnetisch sluiting. Hier kun je bijvoorbeeld een tandenborstel in bewaren in het geval je geen tandenborstelkoker (meer) hebt. Het vakje blijft prima gesloten, maar vanwege hygiënische redenen raden we toch een tandenborstelkoker aan.

Inhoud wash pouch

Toilettas eenvoudig schoon houden

De scheidingswanden aan de binnenkant kun je eenvoudig schoonmaken onder de kraan, in het vervelende geval dat je shampooflesje is gaan lekken. Of dat je simpelweg bij thuiskomst de toilettas weer kunt opfrissen. Tot slot is er een haak in een vak aan de buitenzijde verstopt. Hiermee hang je de Wash Pouch op aan een ander object: douchegordijnstang, doucherek, handdoekrek, etc. Dit is tegenwoordig niet heel erg uniek meer aan een toilettas, maar dat maakt het niet minder praktisch als er geen (schoon) oppervlak beschikbaar is om hem op te zetten.

Peak Design beeldmerk
shoe pouch
shoe pouch

Shoe Pouch - berg je schoenen op

In de Shoe Pouch plaats je - je raadt het al - je schoenen. In één buidel past minstens één paar schoenen. Minstens, want het lukt vaak ook om er nog een tweede paar bij in te stoppen. Zorg dat de bovenkanten van de schoen naar elkaar gedraaid zijn, of de zolen naar elkaar. Zo maakt de zool van de ene schoen de andere schoen niet vies.

"Minstens, want het lukt vaak ook om er nog een tweede paar bij in te stoppen."

Dit opvouwbare tasje is geproduceerd uit één stuk zeer stevig nylon en heeft een degelijke rits om hem af te sluiten. Aan de Shoe Pouch zitten zowel lussen voor Archor Links als lussen voor het c-clip systeem. Doordat schoenen vaak wat zwaarder (en lomper) zijn dan de rest van je spullen, is het verstandig om ze met de c-clips vast te maken aan de binnenkant van je tas. Overigens hoef je er geen schoenen in te stoppen, je bent natuurlijk vrij om zelf te bepalen wat je in dit handige tasje stopt. De Shoe pouch is beschikbaar in de kleuren zwart, saliegroen en Raw (grijze lijnenpatroon).

Peak Design beeldmerk
Packable tote
opgevouwen packable tote

Packable Tote

De Packable Tote lijkt in eerste instantie veel op de Shoe Pouch, maar is toch anders. Het woord Tote vertaalt naar ‘draagtas’, wat het letterlijk is. Een erg degelijke draagtas wel te verstaan. De draagtas is gemaakt uit één stuk gerecycled ripstop 70D nylonstof. Dat betekent dat er minder naden zijn die kunnen uitscheuren als je hem net iets te vol stopt. En wat dacht je van de robuuste ritssluiting die zorgt dat de inhoud niet uit de tas kan rollen.

Daarnaast heeft hij ook een waterafstotende coating. Dus alle spullen blijven mooi droog. Als je het tasje dus binnenstebuiten draait zou in principe bij een vochtige inhoud, zoals een vochtige handdoek, de condens binnen moeten houden.

"Dat betekent dat er minder naden zijn die kunnen uitscheuren als je hem net iets te vol stopt."

De schouderriem is gemaakt van zeer sterk nylon webbing met een zachte ingenaaide microfiber pad. Dit voorkomt op de huid. Met één hengsel draag je deze tas prettig en blijft hij ook makkelijk op te bergen. Daarnaast kun je hem ook compact opvouwen als je hem niet gebruikt.

De Tote is een mooie accessoire om te hebben, maar wel het minst noodzakelijk. Naast dat hij handig is op reis is het ook een ideaal tasje voor je dagelijkse boodschappen, je tekenspullen in te stoppen of simpelweg je lunch mee naar kantoor te nemen. De Packable Tote is beschikbaar in de kleuren Charcoal (donkergrijs) en Raw (grijze lijnenpatroon).

Peak Design beeldmerk
Duffelpack 65l
Backpack 45L
Duffelbag 35L

Travel Line - Reisrugzakken, Duffel bags en DuffelPack

Als je eigenaar bent van een Peak Design tas of accessoire weet je waarom iedereen zo enthousiast is over de producten van dit merk. Met een Peak Design tas ben je namelijk verzekerd van een uitstekende tas met de allerbeste snufjes die, laten we eerlijk wezen, elk ander tassenmerk wilt na-apen. Dit is niet anders bij de Peak Design Travel Backpacks. Het zijn simpelweg stijlvolle, robuuste backpacks met allerlei handigheidjes.

Lifetime Warranty

Op de reisbuidels van Peak Design zit de Peak Design Lifetime Warranty, oftewel levenslange garantie. Hier vallen fabricagefouten onder en de defecten of breuken bij normaal gebruik waardoor een deel of het geheel van je product niet meer functioneel is. Hier valt dus niet de opgelopen cosmetische schade onder als je hem uit een rijdende auto gooit of iets dergelijks.

lifetime-guarantee

Peak Design & de ecologische visie

Peak Design vindt het belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor de impact die ze hebben op ecologisch en sociaal vlak. Dit betekent dat ze de volledige levenscyclus van een product willen begrijpen en verantwoorden, van de complexe toeleveringsketen tot een ontwerp dat de bruikbaarheid zo lang mogelijk verlengt. Het betekent ook beleid en belangenbehartiging die gericht zijn op het verbeteren van het leven van hun werknemers, aannemers, klanten en mensen over de hele planeet. Daarom zijn ze aangesloten bij 1% for the Planet, zijn zij een B-Corperation en zijn ze Climate Neutral

Delen

Ook interessant

Copyright © 2023 Transcontinenta. All rights reserved.