ThinkTank Retrospective 7 - een mooie Canvas cameratas

De ThinkTank Retrospective 7 Canvas messenger bag is een vlot ogende, retro schoudertas, die kwaliteit, handigheid en veiligheid biedt. Deze schoudertas is speciaal voor professionele en enthousiaste amateurfotografen die een sportieve messenger-stijl cameratas willen. Ook kun je deze stijlvolle schoudertas gebruiken voor dagelijks gebruik.

Retrospective schoudertas - pine
Retrospective schoudertas - zwart

Beste Canvas messenger bag

De ThinkTank Retrospective 7 V2.0 heeft een bescheiden grijze kleur (Pine Stone) die een subtiele en verfijnde uitstraling geeft. De zwarte cameratas is even elegant en valt evenmin op. Hij is volledig vervaardigd uit katoenen canvas, waardoor de tas een discrete uitstraling heeft als een messenger bag. Het canvas is behandeld met diverse coatings om waterafstoting te garanderen. Stijlvol uiterlijk, gecombineerd met optimale bescherming voor je apparatuur.

"Dat is ideaal voor omstandigheden waar je niet te veel wilt opvallen."

Daarnaast zitten er aan de voor- en zijkanten geen ThinkTank logo’s wat hem tot een prima undercover cameratas maakt. Zo valt het vrijwel niet op dat je dure fotoapparatuur bij je hebt. Dat is ideaal voor omstandigheden waar je niet te veel wilt opvallen, bijvoorbeeld als je onopgemerkt aan straatfotografie wilt doen, of als je op een bruiloft de aandacht niet van het bruidspaar wilt afleiden. Naast de Retrospective 7 V2.0 zijn er nog vijf schoudertassen in verschillende maten die onderdeel zijn van de ThinkTank Retrospective-lijn.

tas gesloten
tas open

Uniek kenmerk van de Retrospective cameratas

De tas is voorzien van slimme geluidsdempers. In normale stand, zitten deze stoffen flapjes verstopt en zit de tas veilig dicht met het klittenband. Dus de klep zal niet zomaar opengaan en als iemand ongevraagd een kijkje in je tas wil nemen hoor je dat duidelijk. Zit je echter in een situatie waar je stil te werk moet gaan, dan kun je het klittenband afdekken met de speciale flapjes. Daarmee kan de de klep nog steeds dicht, maar kun je de klep zonder geluid openen.

Voorbeeld interieur/inhoud van cameratas
lege cameratas
Voorbeeld interieur/inhoud van cameratas

Wat past er in de Retrospective 7 cameratas?

Als je de grote klep van de tas open maakt, vind je een ruim hoofdvak dat is afgesloten met een rits. De opening met rits kun je onder de hoofdklep wegstoppen als hij niet wordt gebruikt. Het hoofdvak van de Retrospective 7 V2.0 cameratas biedt plaats aan een grote, pro-stijl camera met een f2.8 midrange 24–70mm zoom, en twee extra midrange lenzen of andere accessoires zoals een flitser. Door de diepte kun je er eventueel ook een compacte telelens in kwijt. Het is natuurlijk ook mogelijk om een drone kit in deze cameratas te vervoeren.

"Daarnaast is er een ruim voorvak waar je allerlei cameraspullen in kunt stoppen."

Daarnaast is er een ruim voorvak waar je allerlei cameraspullen in kunt stoppen. Het voorvak is afgesloten met stevig klittenband. In het vak zelf vind je verschillende kleinere en grotere vakjes waar kleine accessoires in gestopt kunnen worden. Zo zijn er vakjes die perfect zijn voor filter-doosjes, en vakken waar je bijvoorbeeld accu’s en een geheugenkaart case in kunt stoppen. In het hoofdvak vind je aan de achterzijde daarnaast nog een klein vak met een ritssluiting. Dit is groot genoeg om je portemonnee of andere waardevolle spullen in te stoppen. Bovendien heeft de Retrospective 7 v2.0 speciale vakken voor een 10" tablet en een 13" laptop.

scheidingswand van de retrospective cameratas
regenhoes van de retrospective cameratas

Scheidingswanden

De scheidingswanden die ThinkTank bij de cameratas levert, passen zich makkelijk aan aan je apparatuur, maar bieden ze door de dikke voering toch meer dan voldoende bescherming.

De regenhoes biedt extra bescherming

De buitenkant van de cameratas doorstaat met gemak een miezerbuitje, maar de meegeleverde regenhoes geeft meer zekerheid. Die hoes houdt zeker alle spullen droog tijdens een regenachtige dag. Ook kun je hem gebruiken tijdens vieze omstandigheden voor extra bescherming. De regenhoes sluit mooi aan rondom de bevestiging van de draagriem zodat de tas prettig te dragen blijft.

tas met drinkfles
tas op rolkoffer

Extra kenmerken van de Retrospective 7 cameratas

Aan de buitenkant van de tas vallen nog twee zaken op. Aan de zijkant van de tas vind je een vak waar ook een grote herbruikbare waterfles in past. Het vak is voorzien van een gesp waardoor je het vak ook kunt inklappen als je hem niet gebruikt.

Aan de achterkant van de tas bevindt zich een trolley sleeve waar je de stangen van rolkoffer doorheen kunt schuiven. Bovenop de tas zit een klein handvat, dat indien gewenst ook makkelijk te verwijderen is. De schouderband heeft een goede lengte, is eenvoudig verstelbaar en voorzien van een dik gevoerde schouderpad. Deze schouderpad is ergonomisch gevormd en draagt comfortabel, zelfs als je de tas net iets te vol stopt.

rits aan de achterkant van de tas
schouderpad van de cameratas

Afwerking en dagelijks gebruik

De afwerking en kwaliteit van ThinkTank-tassen is altijd uitstekend, zo ook die van deze Retrospective cameratas. Met een gewicht van 1.2 kilogram is de tas niet overdreven zwaar, maar je voelt de kwaliteit eraan af. Dat komt vooral door het dikke canvas-achtige stof waar de buitenkant van is gemaakt. Verder valt op dat de tas bijzonder netjes in elkaar gezet is, met erg sterke verbindingen tussen de verschillende onderdelen.

De dikke, en waar nodig dubbele, stiknaden zorgen ervoor dat je deze tas niet zomaar zult verslijten. Door de hoge kwaliteit kun je zeggen dat deze cameratas ook bij intensief gebruik jaren mee moeten kunnen. Het is te betwijfelen of je deze tas überhaupt versleten zou kunnen krijgen bij normaal gebruik.

Lucie award icon

Lucie technical award 2019 Best Day-use Camera bag

De uitstekende kwaliteit van deze cameratas werd in 2019 beloond met een Award door de Lucie Foundation. De Lucie Awards is het belangrijkste jaarlijkse evenement dat de grootste successen in de fotografie eert.

Eindoordeel over de ThinkTank Retrospective 7 V2.0 cameratas

In het dagelijks gebruik blijkt de tas een bijzonder prettige metgezel. De schouderband is dik, maar verdeelt daardoor het gewicht van de tas erg goed. De stille sluiting is tijdens bezoekjes aan kerken en musea echt een uitkomst. Door de vele vakjes neem je gemakkelijk alles wat je nodig hebt mee. Dat gecombineerd met het bescheiden maar toch moderne uiterlijk maakt dat je deze cameratas niet snel thuis hoeft te laten. Hij past prima bij een toeristen-kloffie met korte broek en teenslippers, maar ook als professioneel fotograaf op een bruiloft zul je hiermee niet onbedoeld opvallen.

Delen

Ook interessant

Copyright © 2024 Transcontinenta. All rights reserved.