Header blog

PolarPro Quartzline FX – Cinema-Ready Effect filters

Ze waren al beschikbaar voor het Basecamp Matte Box systeem, maar nu heeft PolarPro ook speciale cinema-ready effect filters uitgebracht om op je objectief te schroeven. Maak kennis met de vier PolarPro Quartzline FX filters: GoldMorphic, BlueMorphic, Mist en Mist Heavy! Ze zijn vervaardigd uit Cinema Series™ Glas en zijn voorzien van een 16-laagse multicoating. Zo zijn ze optimaal kras- water- en vetbestendigheid en worden reflecties en vignettering voorkomen. De filters zijn beschikbaar in de filtermaten 67mm, 77mm, 82mm, 86mm en 95mm.

Quartzline FX filters
GoldMorphic FX filter on camera

GoldMorphic Streak Filter

Stylized Looks

Het PolarPro Quartzline FX GoldMorphic filter maakt de heldere lichtbronnen in je scène visueel interessanter. Het filter voegt namelijk professionele warme lensflares en ovale bokeh toe aan je opnames, zonder dat je daar een speciaal anamorfisch objectief voor nodig hebt. De lensflares zijn de karakteristieke horizontale lijnen in het beeld als natuurlijke lichtstralen direct in je lens schijnen. Door het draaibare frame kunt je de hoek van de streep instellen. Dit geef je onbeperkte creatieve mogelijkheden, en dat allemaal in de camera.

GoldMorphic effects examples
BlueMorphic FX filter on camera

BlueMorphic Streak Filter

Set the mood

Het PolarPro Quartzline FX BlueMorphic filter voegt net als het GoldMorphic filter professionele lensflares en ovale bokeh toe aan je opnames, zonder dat je daar een speciaal anamorfisch objectief voor nodig hebt. Al zijn de karakteristieke horizontale lijnen in het beeld bij het BlueMorphic filter blauw van kleur, die passen bij artificiële lichtbronnen. Door het draaibare frame kunt je de hoek van de streep instellen. Het filter schroef je door de robuuste messingvatting soepel op je objectief en de streaks worden simpelweg in de camera vastgelegd.

BlueMorphic effects examples
Mist FX filter on camera

Mist / Mist Heavy Filter

Dream-Like Effects

De QuartzLine FX Mist diffusiefilters voegen een sfeervolle diffusiegloed toe rondom lichtbronnen en verlichte onderwerpen. Daarnaast verzachten de Mist filters het straffe, te scherpe beeld van de huidige digitale sensors. Ook huidtinten en algemene oneffenheden in de scène worden gepolijst, terwijl de beeldscherpte behouden blijft. Met keuze uit de Mist (bijna 1/4e diffusie) versie, of de Mist Heavy (bijna 1/2 diffusie) variant, kun je precies de sfeer vormen die jij nodig hebt, direct in de camera.

Mist effects examples
PolarPro Defender case

Defender360™ Case

Ultimate Filter Protection

Een PolarPro Quartzline FX filter zit in een Defender360 filterhoes die je verzekert van een volledig waterdichte afdichting. PolarPro bracht al eerder Defender lenshoezen uit, maar de Defender360 bij deze filters zit is de eerste in zijn soort. Hij lijkt namelijk op het eerste gezicht enkel een filter case, maar hij kan ook fungeren als lens cover! Zo houd je je uitrusting licht in gewicht en het filterglas vingerafdrukvrij.

Defender case
Delen

Ook interessant

Copyright © 2023 Transcontinenta. All rights reserved.