Polaroid Music Players

Polaroid Music Players - naast camera's nu ook Bluetooth speakers

Maakt Polaroid Bluetooth speakers? Ja, met de Polaroid Music Players slaat Polaroid een interessante weg in naast haar Instant foto assortiment. Voor een merk dat bekend is van iconische instant camera’s lijkt de stap naar muziekspelers verrassend, maar muziek past natuurlijk uitstekend bij de Polaroid filosofie. Met de keuze uit 16 verschillende retro speakers past er vast wel een bij jou.

De filosofie van Polaroid draait om zelfexpressie en creativiteit waarbij we een belevenis vastleggen. Met de instant camera’s gebeurt dit natuurlijk met een foto, maar muziek gaat net zo goed over het creatief uitdrukken van emoties, en niet enkel over de lage en hoge tonen. We kunnen niet altijd met woorden uitdrukken wat we voelen; beelden laten emoties zien, muziek laat het voelen.

polaroid-picture-music

Polaroid - Music in Full Color

Polaroid wil met haar speakers dus ook een andere zintuig prikkelen. Daarvoor brengen ze vier verschillende draagbare Music Players uit. De speakers hebben met hun retro design die typische Polaroid look en feel. Van klein naar groot:

De Music Players zijn er in verschillende kleuren: De P1 is er in zwart, rood, blauw en geel. Naast die vier kleuren kun je bij de P2 en P3 ook nog voor lichtgrijs kiezen. De P4 is er enkel in geel en zwart. In totaal zijn er dus 16 verschillende speakers. Het gebruik van felle kleuren maakt deze speakers een beetje tegendraads ten opzichte van de eentonige zwarte speakers die je vaak ziet.

Alle Music Players

Stevige speakers

De speakers zijn gemaakt van ABS kunststof, dat is hetzelfde soort materiaal waar ze de Polaroid camera’s van maken. Ook Lego-blokjes zijn hier bijvoorbeeld van gemaakt. De Music Players kunnen hierdoor tegen een stootje en voelen stevig aan. De gekleurde speakergrills zijn natuurlijk van metaal. De knopjes, het draaiwiel en het rubberen voetje voelen ook degelijk aan.

Bluetooth speakers koppelen

Een mooie eigenschap van deze Polaroid Players is dat je twee speakers aan elkaar kunt koppelen (pairen). Bij de P1 houd je ze dicht bij elkaar en dan gaat het koppelen vanzelf. De twee grotere Players koppel je door op beide speakers 2x kort op de Bluetooth knop te drukken. Op het display zie je welke speaker het linker- en welke het rechterkanaal afspeelt.

Het bereik van de Bluetooth® verbinding is ongeveer 10 meter. Daarnaast kun je ook gebruik maken van de 3.5mm AUX-poort in het geval je geen Bluetooth wilt, of kunt gebruiken. Bij de grotere speakers kun je gebruik maken van NFC om je telefoon te koppelen.

Polaroid P1 Music Player

Polaroid P1 Music Player

De Polaroid P1 is een kleine Bluetooth speaker die draait om eenvoud en felle kleuren. In eerste instantie is hij om muziek te draaien in de kleinere ruimtes. Als je hem niet ziet zul je hem wel horen, want er komt verrassend veel geluid uit deze kleine speaker. Daarnaast kun je twee van deze luidsprekers koppelen om er een stereo duo met meer volume van te maken. Sowieso is de P1 een leuke en fijne speaker om je favoriete muziek te draaien.

P1 in zwart en geel
blauwe P1 Music Player bluetooth speaker
Rode bluetooth speaker

Bediening van de Music Player

De bediening van de P1 spreekt voor zich: je drukt op de rode knop om hem aan te zetten en daarna druk je op de Bluetooth knop aan de zijkant om hem te kunnen verbinden met je telefoon. Met het draaiwieltje regel je het volume en met de vooruit- en terugspoelen-knopjes wissel je van track.

Met de P1 heb je 10 uur luisterplezier voordat je hem weer moet opladen met de USB-C kabel. Binnen twee uur is hij weer volledig opgeladen. De P1 is 10 bij 10 centimeter groot en weegt ca. 300 gram. Een leuke toevoeging is de karabijnhaak, waarmee je hem eigenlijk aan alles en overal kan ophangen, zoals bijvoorbeeld aan je broekriem, aan je fiets, of aan het tuinhek. De P1 heeft als enige van de vier Music Players een IPX5 Rating, dus hij kan tegen spatwater.

polaroid-P1-sticker

Cadeautip

De Polaroid P1 Music Player kun je zeker een cadeautip noemen. Door de felle kleuren is deze speaker anders dan alle standaard zwarte en grijze speakers. Het eigenzinnige design met Polaroid vibe en de mooi vormgegeven verpakking maakt de P1 Music Player erg leuk om te krijgen.

Polaroid P2 Music Player

Polaroid P2 Music Player

De P2 is twee keer zo krachtig als de Polaroid P1 en net zo makkelijk om overal mee naar toe te nemen. Zo past hij bijvoorbeeld prima in je fietskrat. Ook heeft deze Music Player een lusje om er een draagriem aan vast te maken. Polaroid heeft kleurrijke draagriemen die matchen met de P2. Met ca. 600 gram is hij twee keer zo zwaar als de P1, want naast een tweede speaker zitten er ook twee passive radiators in, om de lagere frequenties rijker te maken.

Met de knopjes bedien je de speaker zodat je niet je telefoon erbij hoeft te pakken. Naast de standaard vooruit- en terugspoelen knopjes heb je ook een speciaal knopje met een hartje erop om direct een nummer te liken. Door de felle kleuren is deze retro speaker anders dan alle standaard zwarte en grijze speakers.

witte Polaroid P2 Bluetooth speaker
Music Player P2 bluetooth speaker

Twee P2 Music Players koppelen

Om twee P2 Players te koppelen druk je op beide speakers 2x kort op de Bluetooth knop. Op het display zie je welke speaker het linkerkanaal en welke het rechterkanaal afspeelt.

De Polaroid P2 speaker is de eerste in de line-up die werkt met alle de functies van de Polaroid Music App. Het is een krachtige speaker voor zijn formaat, gemakkelijk draagbaar, kleurrijk en heeft een iconisch ontwerp. Pas na 15 uur muziek luisteren hoeft de 2500 mAh batterij weer opgeladen te worden.

Polaroid P3 Music Player

Polaroid P3 Music Player

De Polaroid P3 Music Player heeft een retro-futuristic boombox design, dat voor sommige wellicht een beetje nostalgisch aanvoelt. Deze Music Player is weer een stukje groter dan de P2 en is daardoor echt aanwezig. Als het retro-futuristische uiterlijk niet de aandacht opeist dan doet het geluid het wel, want je blaast 75 dB (a) uit de speakers. Vergeleken met het volume hadden de diepere bas-noten iets rijker gemogen, maar het neemt niet weg dat de P3 een krachtige speaker is. Dankzij het gepolijste metalen handvat is de P3 bovendien nog steeds een draagbare luidspreker.

"Als het retro-futuristische uiterlijk niet de aandacht opeist dan doet het geluid het wel."

Retro-futuristische Bluetooth speaker

Naast dat je de Polaroid P3 natuurlijk als Bluetooth speaker kunt gebruiken heb je ook de beschikking over de volledige functionaliteit van de Polaroid Music App. Dat betekent dat je de Polaroid radiozenders kunt luisteren en van zender wisselen met de draaiknop. De knoppen werken natuurlijk ook als je muziek vanaf Apple Music of Spotify luistert. Zo kun je de muziek veranderen zonder je telefoon te pakken.

De P3 Music Player is geschikt voor PD opladen (power delivery), zodat je hem weer snel kunt gebruiken. Omdat de P3 een zeer grote accu van 4000 mAh heeft bespaar je met PD-laden ca. 2,5 uur aan laadtijd. Met een volle batterij kun je tot wel 15 uur muziek afspelen. De batterijstatus kun je aflezen op het display door de vooruit- en terugspoelknop even kort tegelijkertijd in te drukken.

Vier verschillende P3 speakers
witte Polaroid P3 Music Player
Polaroid P4 Music Player

Polaroid P4 Music Player

De Polaroid P4 is de grootste en luidste van de Polaroid luidsprekers. Met een formaat van een kleine watermeloen is hij meer dan in staat om zelfs een flinke ruimte te vullen met muziek. In de P4 zit een 15W speaker, twee passive radiators voor lage tonen en een Tweeter voor hoge tonen. Polaroid heeft voor deze luidspreker een standaard waar je hem op kunt plaatsen zodat hij 65cm boven de grond staat.

De Polaroid P4 is met 2,6 kilo veel zwaarder dan de andere Music Players, maar met het gepolijste metalen handvat nog steeds eenvoudig te dragen. Ook heeft de P4 de beschikking over de volledige functionaliteit van de Polaroid Music App.

Polaroid P4 Music Player
Gele P4 Bluetooth speaker
Alle Polaroid Radiozenders

Polaroid Radio via de Polaroid Music app

In Nederland heb je met de gratis Polaroid Music app toegang tot de Polaroid Radio. Hier vind je vijf gratis en reclamevrije internet radiozenders. De app is beschikbaar voor Android en wil je een voorproefje luister dan mee op: https://radio.polaroid.com/. De Polaroid Music app is niet te gebruiken met de P1, maar wel met de P2, P3, P4 Music Players. De zenders hebben elk een apart icoontje waardoor je op het display van de Music Player kan zien welke radiozender op staat.

Elke radiozender is een compleet andere sonische wereld en wordt de nadruk op andere genres gelegd.

  • Iris - Hip-Hop, R&B, Neo-Soul, Funk, Jazz en Afropop
  • Itchy Teeth - Alt-pop, Alt-Indie, Alt-Rap, Alt- R&B, Alt Rock en Pop
  • Polychrome - House, Garage, Elektronica, Electro-pop, Rage, Techno en Downtempo
  • Radio Heatwave - Reaggaeton, Dancehall, Hip-Hop, Afrobeats, LatinPop en Amapiano
  • Royal Pine - Folk, Dream pop, Rock, Soul, Reggae en Psychedelia

Gemixte playlists

De playlists worden gemixt en beheerd door ‘creatieve vrienden’ van Polaroid, dus het zijn geen samengestelde lijsten door algoritmes. De tracks van deze radiozenders zijn een combinatie van opkomende artiesten en oude favorieten. Je kunt een nummer niet pauzeren, overslaan of terugspoelen, het is dus niet duidelijk of je een nummer nog een tweede keer zal horen. Je kunt je Polaroid Music Player ook bedienen met de analoge draaiknop, zodat je van muziekzender kunt veranderen zonder je telefoon op te pakken.

Polaroid Radio met P2 speaker
Polaroid app
Delen

Ook interessant

Copyright © 2022 Transcontinenta. All rights reserved.