Header blog

Peli Air 1535 koffer: vocht-, stof-, en schokbestendig?

Elke fotograaf wil optimale bescherming voor zijn kostbare apparatuur. Dus wil je het liefste een koffer die vocht-, stof-, en schokbestendig is. En als deze dan ook nog eens een stoere buitenkant heeft en van binnen super strak georganiseerd is, dan wordt het pas echt interessant!

marianneQ-bw

Geschreven door Marianne Q

Marianne maakt bedrijfsreportages en is portretfotograaf. Ze verzorgt mooie beeldverhalen waar de passie van de ondernemer van af spat. Haar studio bevindt zich in een oud industrieel pand. Hier komt haar passie voor oude panden en rauw terrein goed van pas!

Peli Air in de modder
De Peli Air is niet onder de indruk van de modderdouche.

Even kijken of hij echt zo modder en waterdicht is

De eerste keer dat ik de Peli™ Air meenam, kneep ik ‘m toch een beetje. In de koffer zat mijn nieuwe camera en ik had meteen een shoot op een motorcross baan. Normaal is mijn eerste gedachte: “Waar kan ik mijn koffer neerzetten?”. Ik besloot het er toch op te wagen en plaatste de koffer naast mij in de bagger. Bleek het nu echt een waterdicht verhaal te zijn?

"De klodders modder vlogen om mijn oren. Ik was best onder de indruk maar mijn koffer niet."

De motor reed een halve meter voor mij langs door water en zand, de klodders modder vlogen om mijn oren. Ik was best onder de indruk maar mijn koffer niet. In de koffer was geen spatje modder of water te vinden toen ik tussendoor even de deksel opende om mijn lens te verwisselen. Let wel op dat er bij het openen van de koffer geen zand in de koffer valt dat nog aan de buitenkant kleeft. Ook blijf je door op de koffer te gaan zitten zelf ook iets schoner!

Dirt bike photoshoot
shovel stoffige omgeving
Geen zorgen om stofwolken.

STOF dicht

Veel van mijn beelden maak ik op mijn eigen locatie in Delft. Een oude fabriek waar het stoffig en vuil is. Zoals je weet is stof funest voor de camera. Ik heb me dan ook vaak zorgen gemaakt om mijn apparatuur tijdens de opdrachten. Ook werk ik veel op locaties waar stofwolken worden veroorzaakt door grote machines. Nu kan ik met een gerust hart de Peli Air koffer neerzetten en hoef ik ook niet bang te zijn dat er iemand tegen aan rijdt. Ik zal er geen shovel overheen laten denderen, ik geloof zo ook wel dat hij tegen een stootje kan.

interieur Peli Air 1535
Trekpack interieur van Peli Air 1535
Pennetje ertussen en het Trekpak zit stevig vast.

TrekPak -De binnenkant van de koffer

Zodra je de koffer open doet zie je dat het met de bescherming van binnenuit wel goed zit. Er zit een flinke laag schuim in de deksel en ook de bodem is bedekt met foam. Dus ging ik meteen aan de slag om de indeling te bepalen.

Mijn keuze is gevallen op het aanpasbare Trekpak verdeelsysteem. Je kunt het interieur indelen zoals je wilt. Het bleek een simpele klus om de verdeelschotjes op maat te snijden met het bijgeleverd mesje, super strakke randen die perfect op het volgende schotje aansluiten. Pennetje ertussen en het zit ook nog eens stevig vast. Blij constateer ik dat het er heel strak uitziet met mooie rechte lijnen. Zo fijn dat ik geen klittenband meer hoef te gebruiken om vakjes te maken. Dat vind ik er altijd zo slordig uitzien en op de één of andere manier blijf ik er altijd met mijn mouw aan vastzitten. Opgelost dus.

"Het bleek een simpele klus om de verdeelschotjes op maat te snijden met het bijgeleverd mesje."

Het was wel even puzzelen hoe ik mijn Canon 5D mark IV en mijn Canon 1 DX passend kreeg. De body’s bleken iets te hoog maar na wat passen en meten bleken ze er op hun zijkant wel in te passen. Dit was, eerlijk gezegd, wel een kleine opluchting. Fijn ook dat er wat extra materiaal bij zit om eventueel later en de indeling te kunnen aanpassen. Gebruik de rolmaat om alles eerst goed uit te meten voor je gaat snijden.

Peli Air 1535 handgreep uitschuiven
Pluspunt is ook dat de uitschuifbare handgreep netjes weer in de koffer schuift.

De stoere buitenkant van de koffer

Allereerst is hij natuurlijk heel stoer, mooi kunststof met een lekkere stevige handgreep. Even een handigheidje om hem omhoog te kunnen schuiven maar klikt daarna stevig vast. Pluspunt is ook dat de uitschuifbare handgreep netjes weer in de koffer schuift. Zo blijft de bodem mooi plat. Fijn is dat je met twee kleine handelingen de koffer open moet doen, zo voorkom je dat hij onverwacht een keer open schiet.

"Allereerst is hij natuurlijk heel stoer, mooi kunststof met een lekkere stevige handgreep."

Het enige waar ik niet zoveel mee heb is de kaarthouder maar wie weet vindt een ander dit wel belangrijk. Opvallend: de koffer is compacter omdat er geen losse vakjes aan de buitenkant zitten. Eerst dacht ik: “waar laat ik alle losse batterijen en de trigger?” Maar uiteindelijk blijkt dat ik alles netjes aan de binnenzijde in extra, zelf gecreëerde, vakjes heb kunnen opbergen.

Peli Air 1535 met cameraspullen
Netjes en makkelijk in te delen en er kan lekker veel in.

Wat stop ik allemaal in de koffer?

In de koffer past mijn Canon 5D MK IV body en Canon 1 DX body, een objectief 16 - 35 mm, objectief 24 - 70 mm, objectief 70 - 200mm en objectief 50 mm. Daarnaast gaat ook de Profoto A1 met extra batterij en koppelstuk mee, een mapje met SD-kaartjes, 4 losse Canon batterijen, een pakje AAA-batterijen en mijn tablet.

Eindconclusie

De PELI AIR 1535 is een krachtpatser. Is echt zó goed afgesloten, dat water en stof geen kans hebben om binnen te dringen. Netjes en makkelijk in te delen en er kan lekker veel in.

Extraatje: Het is een lichtgewicht koffer, leeg maar 3,9 KG, en dus ook geschikt om mee te nemen op reis. Hij mag zelfs als handbagage mee!

Peli Air 1535 Zwart/wit

All trademarks are registered and/or unregistered trademarks of Peli Products, S.L.U., its parent, subsidiaries and/or affiliates.

Delen

Ook interessant

Copyright © 2024 Transcontinenta. All rights reserved.