Facebook

Peak Design - Magnetische telefoonhouders voor de auto, motor en fiets

Veel telefoonhouders hebben van die elastieken banden of rubberen haken die de telefoon vastklemmen. Naast de twijfel of je telefoon inderdaad gedurende de gehele rit op zijn plek blijft zitten, is het soms ook onhandig dat de hoeken van je scherm bedekt zijn. Of nog lastiger, de knopjes aan de zijkant van je telefoon worden per ongeluk indrukt. Dit maakt de telefoonhouders van de Peak Design Everyday Mobile collectie zo praktisch, want die hebben deze belemmeringen niet.

De Everyday Mobile collectie heeft o.a. magnetische telefoonhouders voor:

In de auto

Op de motor

Op de fiets

Telefoon compatibel maken

Peak Design heeft - met name in de fotografiewereld - al veel succes met meerdere briljante accessoires. Zo ook met de Everyday Mobile collectie met innovatieve telefoonhouders. Een aantal telefoonhouders van deze collectie zijn alleen magnetisch, maar de telefoonhouders die bestand moeten zijn tegen intense trillingen hebben ook een innovatieve vondst dat Peak Design SlimLink™ heeft genoemd. Naast dat de montage van je telefoon een stuk veiliger is, blijft de telefoonhouder eenvoudig te gebruiken. Deze bevestigingstechniek werkt in principe bijna hetzelfde als een telefoonklem, maar is veel praktischer vormgegeven.

Peak Design telefoonhoeesje
SlimLink magneten uitgelegd

SlimLink™ vergrendeling

De SlimLink vergrendeling is geïntegreerd in de telefoonhoesjes van de Mobile collectie en in de universele adapter. De magneten in de telefoonhouder trekken de magneten in je hoesje (of adapter) aan en hij is direct uitgelijnd met de mechanische klembevestiging. Je telefoon klikt eenvoudig vast waardoor je het plaatsen van je telefoon met één hand kunt doen. De telefoon wordt stevig op zijn plaats gehouden totdat je de ontgrendelingsknop aan de achterkant van de houder indrukt. Je kunt de telefoon zowel in portret- als landschapsmodus plaatsen. Met deze praktische oplossing zit je telefoon stevig vast, zijn de knopjes aan de zijkant van je telefoon vrij en het hele beeldscherm blijft zichtbaar.

"Je klikt je telefoon eenvoudig vast met één hand."

Er zijn telefoonhoesjes beschikbaar voor iPhone SE, 11, 12, 13 en iPhone 14, voor zowel de standaard versies als de Pro en Pro Max. Daarnaast zijn ze er ook voor de Samsung S21/S22 (Plus en Ultra) en de Pixel 6 & 7. Als je niet één van de specifieke telefoons hebt, kun je alsnog het SlimLink systeem gebruiken. Hiervoor hoef je alleen de universele adapter op je huidige telefoonhoesje bevestigen. Met de hoesjes en de universele adapter is je telefoon compatibel met elke telefoonhouder van het Peak Design Mobile Ecosysteem.

Universele adapter op telefoon
Magnetische universele adapter plaatsen

Universele Adapter - een telefoon magneet sticker

Door de universele adapter op de achterkant van een telefoonhoesje te bevestigen, maak je een telefoon compatibel met alle Peak Design telefoonhouders. De 2,5mm dikke universele adapter is low-profile en de 3M VHB plaklaag heeft een sterke en langdurige kleefkracht. De plakstrip hecht het beste op gladde, vlakke, niet gestructureerde materialen zoals hard plastic en metaal. Zachte of rubberachtige oppervlakken zoals siliconen of leer kun je beter vermijden, daar is de werking van kleefkracht simpelweg een stuk minder op. Ook kun je beter niet de adapter direct op je telefoonbehuizing plakken als je telefoon geschikt is voor draadloos opladen.

Aanbrengen van de adapter

De sticker moet je in één keer goed aanbrengen. Je kunt hem daarna nog wel eenvoudig verwijderen, maar niet opnieuw opplakken. Bij de adapter zit een uitlijnmal zodat het gemakkelijker is om de sticker recht op je hoesje te plakken. Na het bevestigen van de adapter moet je nog 24 uur wachten voordat je hem kunt gebruiken. Het gebruik van de magneet sticker op een tablet, flip/vouwtelefoon of andere apparaat dan een smartphone wordt trouwens niet aanbevolen.

telefoonhouder met magneet auto
Magnetische telefoonhouder auto

Magnetische telefoonhouder voor in de auto

Een telefoonhouder met een magneet voor in de auto werkt simpeler dan een telefoonbeugel waar je de telefoon in moet klemmen. De zeer sterke magneet in de Peak Design telefoonhouder zal de magneet in je telefoon(hoesje) of adapter aantrekken waardoor hij met een geruststellende ‘plok’ op de houder vastzit in de portret- of de liggende modus. Omdat de auto relatief minder trillingen produceert dan een motor of een fiets is het SlimLink mechanisme hier niet nodig.

"Dat maakt deze houder heerlijk eenvoudig in gebruik."

De telefoonhouder past goed bij vrijwel elk auto interieur en valt daardoor eigenlijk bijna niet op. Dankzij het slanke design wordt je zicht op de weg ook niet belemmerd. Daarnaast kun je de beeldhoek aanpassen door het balhoofd te draaien zodat je beter de navigatie in de gaten kunt houden. Dat maakt deze houder heerlijk eenvoudig in gebruik.

Plakstrip magneet auto
12V stekker in auto

Bevestigen op je dashboard

Met behulp van de 3M VHB plaklaag op de achterzijde is de telefoonhouder eenvoudig te bevestigen op je dashboard of console. Omdat dashboards vaak niet volledig vlak zijn, loopt het voetje in een lichte boog zodat de plaklaag de meeste grip heeft. De beste plakresultaten heb je bij bevestiging op licht gebogen, harde, niet-poreuze oppervlakken zonder structuur zoals hard kunststof. De houder bevestigen op een leren interieur kun je beter niet doen, daar werkt de plaklaag niet optimaal op.

Draadloos opladen in de auto

Er zijn twee verschillende versies van deze telefoonhouder beschikbaar: een normale versie en een versie waarmee je ook de telefoon draadloos kunt opladen. Het uiterlijk van van beide houders is vrijwel hetzelfde, waarbij de uitvoering met oplader enkel iets dikker is en een USB-C poort heeft. Daarnaast wordt er een USB-C kabel en 12v-aansteker adapter meegeleverd. Je telefoon moet voorzien zijn van een Peak Design Mobile Everyday Case of Universal Adapter om deze houder te gebruiken. Hij werkt ook goed met een iPhone 12/13 zonder hoesje en smartphones met een Apple MagSafe hoesje.

Peak Design Bar Mount op motor
Peak Design Stem mount op motor

Magnetische telefoonhouders voor op de motor

Wilt je tijdens het motorrijden de navigatie op je telefoon in de gaten kunnen houden, dan heb je een telefoonhouder nodig. Peak Design heeft twee verschillende telefoonhouders om te bevestigen op je motor. Een is een houder speciaal voor motoren met een open stuurpen moer,  de andere is een meer universele bevestiging met een klemring. Beide houders hebben de SlimLink-vergrendeling.

Let op voordat je wegrijdt of na de montage de telefoon niet in aanraking komt met andere delen van je motor of in de weg zit bij het scherp insturen.

Bar Mount - Motor telefoonhouder voor op de stuurstang

Deze Bar Mount smartphonehouder monteer je met de klemring op de stang van het stuur. Omdat een motor veel vibraties genereert heeft de houder naast de magneet ook de SlimLink bevestiging. Zonder moeite bevestig je de telefoon op de houder: de magneten in de houder trekken de magneten uit je hoesje (of adapter) aan en hij is direct uitgelijnd om met de mechanische SlimLink klem te vergrendelen. Je kunt de telefoon zowel horizontaal als verticaal plaatsen. Door de SlimLink vergrendeling kun je de telefoon er alleen weer afhalen als je de ontgrendelingsknop aan de zijkant in drukt. Daarnaast kun je met de stevige verstelbare arm eventueel ook de kantelhoek instellen.

stap 1 bar mount plaatsen
stap 2 bar mount plaatsen
stap3 bar mount plaatsen

Eenvoudige montage op je motor

Het monteren van deze smartphonehouder is eenvoudig. Plaats de klemring op de buis van je stuur, zet de telefoonhouder in de gewenste positie en draai met een inbussleutel alle boutjes aan. Als hij goed vast zit kun je de telefoon op de houder plaatsen. Omdat niet elke buis dezelfde diameter heeft zijn er drie klemmen met verschillende maten meegeleverd: 22,2mm. 25,4mm en 28,6mm. Dit zijn drie veel voorkomende diameters.

Ingebouwde trillingsdemper

Bij het starten van de motor zijn er al direct trillingen voelbaar. Deze trillingen in combinatie van het contact van de banden op het asfalt tijdens het rijden kan de interne hardware van je telefoon schade oplopen. De trillingdemper is zo gebalanceerd dat hij de vibraties van de motor opvangt om beschadigingen aan de beeldstabilisator van de camera te voorkomen. Daarnaast is hij stijf genoeg zodat je het beeldscherm met navigatie nog steeds fatsoenlijk kan aflezen. Door de geïntegreerde trillingsdemper kun je met de houder ook prima off-road gaan met een dirtbike.

Stem Mount - Motor telefoonhouder voor op de stem/yoke moer

Als je een sport of een wegmotor met clip-on stuur hebt, kun je deze houder direct op de holle stuurpen (stem/yoke moer) monteren met behulp van een unieke uitbreidingsplug. Omdat een motor veel vibraties genereert heeft de houder de SlimLink bevestiging. De telefoon klikt door de magnetische uitlijning gemakkelijk vast in de mechanische SlimLink bevestiging.

Geïntegreerde trillingsdemper en verstelbare arm

Voor rest werkt hij eigenlijk precies als de motor telefoonhouder met de klemring. Zo heeft deze houder ook een verstelbare arm om de telefoon beter te kunnen positioneren. Daarnaast is hij uitgerust met een trillingsdemper waardoor de interne hardware van je telefoon wordt beschermd tegen de doorlopende intensieve trillingen van de motor.

stap 1 stem mount plaatsen
stap 2 stem mount plaatsen
stap 3 stem mount plaatsen

Telefoonhouder installeren op een clip-on stuur

Deze smartphonehouder kun je monteren op sport- en wegmotoren met clip-on-stuur met een open stem/yoke moer van 13 mm tot 26 mm. Plaats de plug in de opening van de stem moer, zet de telefoonhouder in de gewenste positie en draai met een inbussleutel alle boutjes aan. Als hij goed vast zit kun je de telefoon op de houder plaatsen.

magnetische telefoonhouder racefiets
telefoonhouder magneet fiets

Voor op de stadsfiets, racefiets of MTB

Het vasthouden van een telefoon op de fiets is in Nederland verboden, als je telefoon in een houder zit hoef je geen zorgen te maken over het krijgen van een boete. Daarnaast is een telefoonhouder simpelweg handiger als je hem bijvoorbeeld wilt gebruiken voor volgen van de navigatie. Peak Design heeft voor op de fiets twee verschillende opties.

Out-Front fietsstuur houder

De Mobile Out-Front Bike Mount is een stevige smartphonehouder met een fraai, maar onopvallend uiterlijk. Doordat je telefoon bij deze houder vóór je stuur zit, blijft hij uit de buurt van je knieën tijdens het fietsen. Je kunt de houder zo plaatsen dat je gemakkelijk de routebeschrijving of bijvoorbeeld de voortgang op de Strava app op het beeldscherm kan zien. Door de duimschroef kun je mount en telefoon tijdens de rit een kwartslag draaien zodat je met de camera een POV-filmpje kunt maken. Ook heeft deze houder de SlimLink-bevestiging, waardoor je de telefoon met één hand op de houder kan klikken en weer kunt loskoppelen.

handige telefoonhouder magnetisch
telefoonhouder voor op je stuur plaatsen

Montage op je stadsfiets, racefiets of je MTB

Doordat er drie formaten rubberen inzetstukken worden meegeleverd kun je deze Out-Front houder plaatsen op een ronde stang met een diameter van ca. 22,2mm, 25,4mm of 31,8mm. Dit zijn vrij standaard maten waardoor deze telefoonhouder geschikt voor vrijwel elke fiets. Dus je kunt hem gebruiken voor je stadsfiets, MTB of tijdens het wielrennen. De rubberen inzetstukken voorkomen ook dat de stang van je stuur kan beschadigen. Tot slot kun je met de meegeleverde GoPro-adapter eventueel een fietslamp of actiecamera onder je smartphone bevestigen.

Heeft je stuurstang een diameter dikker dan 35mm of heeft je racefiets een areo stuur? Bekijk dan de universele telefoonhouder hieronder.

Elatische strap monteren
telefoon handsfree op de fiets

Universele telefoonhouder met siliconenband

Deze veelzijdige bevestiging maakt gebruik van een weerbestendige siliconenband om hem aan vrijwel elke buis te bevestigen. Hij kan worden bevestigd aan bijvoorbeeld de stuurpen of aan het frame van je fiets. Daarnaast kan hij ook worden gemonteerd op scooters, brommers, steppen, kinderwagens, golfkarretjes en andere voertuigen of objecten waar een buis aanwezig is. De band heeft een bereik van 19mm tot maximaal 55mm.

"..dus je kunt je telefoon op de houder bevestigen met één hand."

Door de gripvaste siliconen band is deze telefoonhouder eenvoudig te plaatsen en weer te  verwijderen om hem te herpositioneren. Hij is uitgerust met de SlimLink-bevestiging, dus je kunt je telefoon op de houder bevestigen met één hand. De telefoonhouder kun je draaien waardoor je kunt schakelen tussen horizontale en verticale positie zonder je smartphone hoeven te verwijderen.

Peak Design Ecosysteem

Peak Design Mobile Ecosysteem

Het Peak Design Mobile Ecosysteem heeft niet alleen telefoonhouders voor in de auto en op de fiets of motor. Ook voor thuis en voor creatieve doeleinden hebben ze een aantal praktische magnetische houders.

mini statief magneet

Mobile tripod

Een buitengewoon stabiel mini statief die kleiner is dan een creditcard.

muur magneet telefoonhouder

Wall Mount - Muur magneet

Houd je telefoon op ooghoogte en je handen vrij om bijvoorbeeld een recept te volgen.

MagSafe oplaadstation

MagSafe oplaadstation

Verfraai je bureau met een MagSafe compatibele oplaad- en weergavestation.

Kaarthouder statief

Mobile Stand wallet

Een mooie, slanke mobiele kaarthouder met een twist: het is ook een volledig verstelbare kickstand.

Kaarthouder magnetisch

Slim wallet

Een superslanke portemonnee die magnetisch kan worden aangesloten op elke Peak Design of MagSafe case.

Peak Design Creative kit

Creative kit

Sluit je telefoon aan op andere creatieve bevestigingen en rigs om al het volledige foto/video eruit te halen.

Over het merk Peak Design

Peak Design is de leider in crowdfunding en maakt de beste draag oplossingen in zijn klasse die je uitrusting georganiseerd, beschermd en toegankelijk houden, zodat je vrij bent om te avonturen, te pendelen en te creëren. Het idee voor hun eerste product werd geboren tijdens een motorreis door Zuidoost-Azië en is sindsdien uitgegroeid tot een multifunctioneel ecosysteem van tassen, pouches, rugzakken, sling tassen, draagriemen, clips en alles voor je mobiel.

Delen

Ook interessant

Copyright © 2024 Transcontinenta. All rights reserved.