LiteChaser Pro - iPhone 13 filtersysteem voor video en fotografie
Header blog

LiteChaser Pro - iPhone 13 filtersysteem voor video's en fotografie

Als iPhone 13 bezitter kun je in je handjes wrijven, want dat deze smartphone kwalitatief geweldige foto’s en video’s maakt is geen geheim. Daarnaast zijn er ook nog eens accessoires verkrijgbaar om het maximaal haalbare resultaat uit de camera van de iPhone 13 te persen. We hebben het natuurlijk over het LiteChaser Pro filtersysteem van PolarPro. Met dit filtersysteem kun je echt tot het gaatje gaan om de beste TikToks, Instagram Reels of YouTube Shorts te maken.

Het systeem bestaat uit 3 componenten:

1. LiteChaser Pro Case met grip

Bij het gebruik van externe lenzen voor smartphones wordt door producenten vaak een essentieel onderdeel vergeten: de bescherming van de telefoon bij het gebruik van het desbetreffende systeem. Zo moet je vaak je beschermende case verwijderen voordat je aan de slag kan. Dit is bij het LiteChaser Pro filtersysteem niet het geval, daar begint het juist met een beschermende hoes voor de telefoon.

Accessoires op de grip
Grip met cold shoe

De LiteChaser Pro beschermcases zijn beschikbaar voor de iPhone 13 Pro en de iPhone 13 Pro Max. Deze flexibele beschermhoezen beschermen je iPhone tegen schokken en krassen. De harde beschermrand biedt extra bescherming tegen stoten. Ook blijft het draadloos opladen beschikbaar met de LiteChaser Pro case om je iPhone. Het beschermen van je telefoon heeft dus prioriteit.

De beschermende case is de kern van het filtersysteem en het is echt eenvoudig om er een LiteChaser Pro filter op te plaatsen. En niet onbelangrijk: het filter blijft daadwerkelijk op zijn plek zitten als je aan de wandel gaat. De case heeft aan de zijkant een rail om een LiteChaser Pro grip op vier verschillende posities te plaatsen.

LiteChaser Pro grip

Bij de beschermende case hoort de LiteChaser Pro grip. Dit is een voorgevormde handgreep die meer grip biedt op de telefoon tijdens het opnemen van content, zowel horizontaal als in portretstand. Aan beide uiteindes zit een ¼-inch schroefgat waar je een accessoire op kunt monteren. De onderkant is bij uitstek handig om je iPhone op bijvoorbeeld een (tafel)statief te monteren. Natuurlijk zul je veel filmen vanuit de hand, maar soms het ook handig om een statief te kunnen gebruiken. De bovenkant is handig om een accessoire zoals een microfoon of extra lichtbron zoals een Lume Cube te monteren. Aan het gebruiksgemak is dus weer gedacht, zodat je als de content creator alle kanten op kan bij het maken van beeldmateriaal.

LiteChaser Pro GoldMorphic filter
LiteChaser Pro filtercollectie

2. LiteChaser Pro filtercollectie

Je hebt vast wel gemerkt hoe revolutionair goed de camera van je telefoon is. Maar zelfs voor de allerbeste camera is het onmogelijk om bepaalde effecten te creëren zonder het gebruik van een filter. In sommige gevallen is een filter dus echt noodzakelijk. De LiteChaser Pro filtercollectie bestaat uit de meest essentiële of interessante effect-filters en lenzen voor video- en fotografie.

De belangrijkste update ten opzichte van de LiteChaser Pro filters voor de iPhone 11 en 12, is dat de LCP13 filters en lenzen compatibel zullen zijn met toekomstige LiteChaser Pro cases.

Meest essentiële filters

De twee essentiële filters zijn een circulair polarisatiefilter en een VND-filter, in 3 tot 5 stops of 6 tot 7 stops. Deze filters maken het mogelijk om het allerbeste resultaat uit de camera van de iPhone 13 Pro en iPhone 13 Pro Max te halen. Ook goed om te weten is dat de filters zijn vervaardigd uit PolarPro CinemaSeries multi-coated glas. Dit is hoogwaardig glas met een hoge lichttransmissie en de optische kwaliteit is uitstekend. De filtervattingen zijn van goudkleurig lichtgewicht aluminium waar de filters van PolarPro bekend om staan.

CP filter

Circulair polarisatiefilter

Door het LiteChaser circulaire polarisatiefilter te roteren in de filtervatting verhoog je de kleurverzadiging en reduceer je de reflecties in waterpartijen en glas. Objecten achter deze oppervlakten zijn beter zichtbaar door het gebruik van het polarisatiefilter.

VND filter

Variabel ND

Het LiteChaser Variabel ND filter houdt een variabel aantal stops licht tegen. Zo kun je de framerate en/of sluitertijd in verschillende lichtomstandigheden aanpassen. De filtervatting heeft een stops-indicatie, zodat je precies kunt aflezen hoeveel f-stops licht er wordt tegengehouden.

Special Effect-filters

Naast de meest essentiële filters zijn er ook een aantal interessante effect filters voor dit smartphone filtersyteem. Deze vier een speciale filters zijn: het "Mist" diffusie-filter, het gecombineerde VND-filter met "Mist" diffusie, het BlueMorphic filter en het GoldMorphic filter. Deze vier filters met drie soorten effecten zijn een geweldige toevoeging bij het opnemen van video’s met je iPhone 13. Het effect wordt direct zichtbaar op je footage en je hoeft dus niet meer te editen. Zo gaat het in elkaar zetten van een mooie Instagram Reel (of YT Story) natuurlijk een stuk sneller.

Mist filter effect
Mist filter

Mist diffusie

Het Mist filter voegt een dromerige gloed toe aan foto’s en video’s. Het filter egaliseert highlights en geeft een gepolijst uiterlijk aan menselijke onderwerpen zonder dat dit ten koste gaat van de beeldscherpte. Deze zachte filmische look zorgt voor een extra laagje productiewaarde.

BlueMorphic filter effect
BlueMorphic filter

BlueMorphic

Het BlueMorphic filter voegt lensflares en ovale bokeh toe aan je opnames. De karakteristieke horizontale lijnen in het beeld bij dit filter blauw van kleur, die passen bij artificiële lichtbronnen. Door het draaibare frame kunt je de hoek van de streep instellen.

GoldMorphic filter effect
GoldMorphic filter

GoldMorphic

Het GoldMorphic filter voegt warme lensflares en ovale bokeh toe aan je opnames. De lensflares zijn de karakteristieke horizontale lijnen in het beeld als natuurlijke lichtstralen direct in je lens schijnen. Door het draaibare frame kunt je de hoek van de streep instellen.

LiteChaser Pro GoldMorphic filter
LiteChaser Pro 18mm Wide Angle lens

3. LiteChaser Pro effect-lenzen

Naast de effect filters zijn er ook effect-lenzen. Deze kun je ook op de LiteChaser Pro gsm case monteren. Er zijn drie verschillende lenzen de Blue Anamorphic lens, de Gold Anamorphic lens en de 18 mm Wide Angle lens. Alle opnamen die met dit anamorfe lenzen zijn gemaakt, moeten achteraf worden bewerkt (gede-squeezed) met third party software. De opnames hebben dan een klassieke filmische 2.40:1 look. Het werken met deze lenzen vereist dus iets meer nabewerking dan bij de filters.

Anamorphic lens gold

Gold anamorphic lens

 Met deze lens kun je enorm brede beeldopnames maken en tegelijkertijd een kleine scherptediepte behouden. Ook voegt deze anamorphic lens warme lensflares aan lichtbronnen aan je beeld toe, die passen bij natuurlijk licht.

Anamorphic lens blue

Blue Anamorphic lens

Met deze lens kun je enorm brede beeldopnames maken en tegelijkertijd een kleine scherptediepte behouden. Ook voegt deze anamorphic lens blauwe lensflares aan lichtbronnen aan je beeld toe, die passen bij artificieel licht.

Wide Angle lens

28mm Wide Angle lens

Met de Wide Angle lens kun je supergroothoekopnamen maken. Door het 18mm cilindrisch geslepen ontwerp van de lens krijg je haarscherpe beelden zonder vervorming. Hierdoor is de lens uitstekend te gebruiken voor zowel videografie als fotografie.

Compatibiliteit kaart
Defender360 lenskapje
Defender360 lenskapje
PolarPro heeft ook aan het beschermen van de lenzen gedacht.

Bonus: Beschermende extra’s

De LiteChaser Pro telefoonhoes biedt goede bescherming aan je iPhone 13. Maar PolarPro heeft ook aan het beschermen van de filters en lenzen gedacht. Zo krijg je bij alle filters een lenskapje om het filter te beschermen tijdens het transport. Op deze manier kun je het filter op je iPhone 13 laten zitten zonder dat er krassen op komen. Zo ben je natuurlijk ook beter voorbereid als er onvoorziene momenten op je pad komen die je wilt vastleggen.

Na gebruik kun je het filter opbergen in het meegeleverde opberghoesje. Dit is ook prettig wanneer je van filter wilt wisselen. Tot slot krijg je er nog een lensdoekje bij, wat erg handig is als je per ongeluk het filter vies maakt.

LiteChaser Pro logo

Interessante mogelijkheden

Het LiteChaser Pro filtersysteem van PolarPro biedt dus veel interessante mogelijkheden bij het maken van zowel foto- als videomateriaal met je iPhone 13. En dit zonder dat je gekke toeren hoeft uit te halen met je kostbare telefoon. Het fijne aan deze constructie is toch wel het feit dat je setup uitermate klein blijft zonder dat je hoeft in te leveren op creativiteit.

De look ’n feel van de LiteChaser Pro producten is echt PolarPro. Ze zijn robuust maar hebben toch een stijlvol en iets ruig uiterlijk. Het zijn producten met een doortastend design waarbij goed is nagedacht over de functionaliteit. Ook zijn de materialen uitgezocht op een langere levensduur. Zoals altijd streeft PolarPro weer naar perfectie.

LiteChaser Pro is beschikbaar voor iPhone 11 Pro (Max), iPhone 12 Pro (Max) en iPhone 13 Pro (Max).

Delen

Related Posts

Copyright © 2022 Transcontinenta. All rights reserved.