Header blog

Kies de beste accu voor je camera

Prachtig natuurlijk, al die mooie functies op je camera. Maar als de accu van je camera minder wordt en steeds sneller leeg raakt, heb je daar weinig plezier van. Maar ook als de originele accu nog wel goed presteert, kan het handig zijn een reserve-accu mee te nemen. Een vervangende accu kan zelfs een hogere capaciteit hebben dan de originele accu van de fabrikant of beter bestand zijn tegen extreme omstandigheden.

Vervangende accu van Hähnel

Dat een vervangende accu even goed of zelfs beter is dan de originele van de camerafabrikant gaat zeker op voor de accu’s van hähnel . Dit bedrijf is al sinds 1958 een specialist op het gebied van alternatieve camera accessoires. Hähnel heeft een uitgebreid aanbod accu’s voor fotocamera’s en videocamera’s van alle bekende fabrikanten, ook voor de nieuwste modellen. Deze worden geproduceerd onder hoge kwaliteitseisen en uitgebreid getest.

Paradepaardje zijn de Extreme-accu’s die extra koude- en schokbestendig zijn. Daardoor hebben ze een langere levensduur. Deze zijn beschikbaar voor specifieke cameramodellen, maar eigenlijk is er voor elk type camera wel een geschikte accu in het aanbod van Hähnel.

Hahnel approved box

Videocamera accu’s

Hähnel heeft een uitgebreid aanbod accu’s voor videocamera’s van Canon, JVC, Panasonic, Samsung, en Sony. Door het gebruik van accucellen die voldoen aan de hoogste kwaliteitsnormen bieden ze een langere levensduur. Er zijn batterijen voor de kleine videocamera’s, maar ook bijvoorbeeld de HL-XL982 Pro en de HL-XL578 accu die zijn bestemd voor professionele videoapparatuur met Sony accubevestiging.

Een mooi voorbeeld is de Hähnel HL-XV100 Li-Ion, de sterkste videoaccu in de XV Li-Ion acculijn. Het is een 6,8-volt camera-accu met een capaciteit van 2890 mAh. Dit model past onder andere op de Sony DCR-DVD-serie, de DCR-HC-serie, de DCR-SR-serie, de HDR-serie en de DCR-SX-serie en is een uitstekende vervanger voor de originele Sony NP-FV100 batterij.

Hahnel HL-XV100 accu

Digitale camera accu’s

Het aanbod aan vervangende accu’s van Hähnel voor digitale camera’s is enorm uitgebreid. Er zijn modellen voor camera’s van Canon, Casio, Nikon, Olympic, Panasonic, Pentax, Samsung en Sony en nog veel meer merken. Voor sommige camera’s is bovendien een Extreme-accu beschikbaar.

De niet-Extreme varianten bieden echter al dezelfde kwaliteit als de originele accu’s en zijn daar een uitstekend vervanging voor. De prijzen zijn aantrekkelijk en daardoor kun je voor langere trips makkelijker een tweede of derde reserve-accu aanschaffen. Zo weet je zeker dat je geen opname hoeft te missen.

Een prima voorbeeld is de Hähnel HL-13L Li-Ion accu voor de Canon Powershot G7X, G5X en G9X. De nieuwste (V3K) versie van deze accu is ook geschikt voor de G7X Mark II, G9X Mark II, SX620HS, SX720HS en SX730 modellen.

Twin Packs van digitale camera accu’s

Voor de fotografen die aan één extra batterij niet genoeg hebben, in een Twin Pack zitten zelfs twee batterijen. En dat voor een gunstige prijs. Er zijn Twin packs met vervangers van populaire accu’s zoals bijvoorbeeld de Panasonic DMW-BLC12 accu, de Sony NP-FW50 accu, de Canon LP-E6 accu en de Nikon EN-EL15(a/b/c). Er zijn in totaal 12 verschillende Twin Packs.

Hahnel Extreme accu

Extreme camera accu’s

De Extreme-accu’s van Hähnel zijn beschikbaar voor een selecte groep camera’s van Canon, Nikon, Fuji en Olympus. Bij deze accu’s is het elektrische circuit extra geïsoleerd en is lege ruimte in de behuizing opgevuld met siliconen. In combinatie met accucellen van de hoogste kwaliteit zorgt dit ervoor dat de accu beter bestand is tegen koude en schokken. Normale accu’s zijn bij kou sneller leeg.

Een van de accu’s in het Extreme-aanbod is de HLX-EL14 Extreme Li-Ion accu, voor Nikon dslr-camera's zoals de Nikon D3300, de D5300, D5600 en de Nikon P7800 compactcamera. Deze 7,4-volt camera accu met een capaciteit van 1100 mAh vervangt de originele Nikon EN-EL14 accu. Dankzij de degelijke uitvoering en schokbestendigheid is hij bijvoorbeeld ideaal voor buitensporters.

Hahnel Extreme accu

Pro camera accu’s

Een bijzondere plek in het productaanbod van Hähnel is ingeruimd voor de professionele videoapparatuur van Sony en Canon. Ze zijn uitgerust met een beschermingscircuit om de betrouwbaarheid en capaciteit te maximaliseren en voorzien van led-indicators die de resterende accucapaciteit laten zien. Zo heb je de HL-A60 Lithium-ion accu als alternatief van de Canon BP-A60 accu, die past op de Canon EOS C70, Canon EOS C300 MK II, Canon EOS C200 en de Canon EOS C200B. Of de of de HL-U70 Lithium-ion accu als alternatief van de Sony BP-U70 accu, die geschikt is voor de Sony PXW-FS5 II, Sony PXW-FS7, Sony PXW-FS7 II, Sony PXW-X180, Sony PXW-Z160 en de Sony PXW-Z280 videocamera’s.

Delen

Copyright © 2023 Transcontinenta. All rights reserved.