Header blog

Insta360 ONE R - de modulaire next-level action camera

Met de Insta360 One R komt Insta360 met een unieke veelzijdige camera. Deze camera is bedoeld voor iedereen die next-level wil filmen en biedt opties voor zowel beginners, enthousiastelingen als professionele filmmakers. Afhankelijk van je eigen wensen kun je de modules combineren totdat je een set-up hebt die precies doet wat jij wil. Nooit eerder kwam een actioncamera-maker met een dergelijke complete actioncam!

Insta360 Logo

Insta360 ONE R – Adapt to the action

Het PolarPro Quartzline FX GoldMorphic filter maakt de heldere lichtbronnen in je scène visueel interessanter. Het filter voegt namelijk professionele warme lensflares en ovale bokeh toe aan je opnames, zonder dat je daar een speciaal anamorfisch objectief voor nodig hebt. De lensflares zijn de karakteristieke horizontale lijnen in het beeld als natuurlijke lichtstralen direct in je lens schijnen. Door het draaibare frame kunt je de hoek van de streep instellen. Dit geef je onbeperkte creatieve mogelijkheden, en dat allemaal in de camera.

Twee verschillende ONE R varianten

De Insta360 One R is een modulair systeem waardoor je de actioncam zelf kunt samenstellen. De Insta360 One R verschijnt in twee basisvarianten, de Insta360 Twin Edition en de Insta360 1-inch Edition. Beide edities gebruiken dezelfde batterij- en display module, maar de lenzen verschillen van elkaar. Dat betekent dat ook de beschikbare videofuncties per lens verschillen.


Twin Editie

Insta360 ONE R Twin Edition

De Twin Edition bevat de rode basismodule met ingebouwde batterij, de module met een touchscreen display, de 4K camera-module en de 360-graden camera-module. De adviesprijs van deze combinatie is €509,99.

De 360-graden camera-module is kenmerkend voor de Insta360 ONE series. Aan weerzijden van de camera-module zit een 200° lens om 360 video’s op te nemen. De 4K camera-module heeft aan een kant van de module een lens waarmee je video’s met een Wide Angle opneemt.


Naast de Twin Edition verschijnen twee alternatieven die één van de twee lenzen van de Twin Edition bevat.

4K Edition - rode basis batterijmodule, display-module, 4K lens-module. Adviesprijs: €339,95

360 Edition - rode basis batterijmodule, display-module, 360 Dual lens-module. Adviesprijs: €489,95

De Twin Edition biedt duidelijk de meeste 'value for money' omdat hij het beste van twee werelden biedt: 4K groothoek én 5.7K 360-graden voor een prijs van € 509,95 die een stuk lager ligt dan beide andere edities samen.

Unieke eigenschappen van de Twin Edition

De Twin Edition heeft een aantal unieke eigenschappen die de 1-inch Edition niet heeft.

  • Wanneer je de Insta360 One R Twin Edition in 3K of 1080p zet dan kun je zelfs video's maken met respectievelijk 100fps of zelfs 200fps!
  • Met de Twin Edition maak je gemakkelijk kleine 360 kunstwerkjes dankzij originele bewerkingen zoals Stop Motion, Jump Planet, Time Flip, Roll Planet, Starlapse.
  • De Twin Edition heeft geavanceerde functies zoals 'Follow cam' waarmee je een onderwerp selecteert die automatisch wordt herkend en gevolgd tijdens het maken van 360 beelden.
accessoires voor ONE R
Tekst onder foto.

Accessoires voor het filmen met de 360-graden camera-module

Insta360 biedt tal van accessoires om extra creatieve 360-beelden te maken.

  • Bullet Time Bundle - De One R draait in slow motion met een 180° blikveld om de cameraman heen. Voor dit effect heb je de Bullet Time handle en Invisible Selfiestick nodig.
  • Invisible Selfiestick - Dit maakt het mogelijk om 360 opnamen te maken vanuit de derde persoon zonder dat je de selfie stick die je aan de camera bevestigd in beeld ziet.
  • 3D Mount - Met de verwachte 3D-mount kun je de 360-camera omtoveren in een 180-graden 3D camera door de lenzen naast elkaar te plaatsen. Je maakt dan een stereoscopische opname.
  • Drone Mount* - Wanneer je de los verkrijgbare Drone Mount gebruikt kun je in de lucht 360-graden opnamen maken terwijl je de hele drone niet in beeld ziet. In post-productie kun je beelden maken die eerder alleen weggelegd waren voor professionele drone-vliegers.

*Let op - De 360° Dual-lensmodule van de Twin Edition is niet te gebruiken met de Drone Mount. De Split-lens 360° module die samen met de Drone mount in de Aerial Edition zit, verschilt van de 360° Dual-lensmodule in de Twin Edition.

Insta360 ONE R 1-inch Edition

Insta360 ONE R 1-inch Edition

Naast de Twin Edition is er ook de bijzondere 1-inch Edition. In deze uitvoering zit een lens die is ontwikkeld in samenwerking met Leica. Door de grotere sensor zijn de beelden die je maakt met deze camera van een nog hogere kwaliteit. De Insta360 One R 1-inch edition is de eerste actioncam met een sensor van dit formaat. Deze editie bevat de rode basismodule met ingebouwde batterij, de module met een touchscreen display en de Leica lens. De adviesprijs van deze combinatie is €599,95.

Unieke eigenschappen van de 1-inch Edition

Door de Leica lens met grote sensor heeft de 1-inch Edition heeft een aantal unieke eigenschappen die de Twin Edition niet heeft.

  • Dankzij de grotere sensor zijn de beelden nog gedetailleerder en uitzonderlijk scherp. Ook in omstandigheden met weinig licht zoals in de avonduren.
  • Auto Exposure Bracketing (AEB), deze functie schiet meerdere belichte foto's tegelijkertijd die automatisch samengevoegd worden voor de helderste beelden.
  • Met de Leica lens schiet je slow-motion beelden in 4K 60fps of 1080p 120fps.
iconen One R Leica

Functies van beide ONE R edities

Naast de eigenschappen en functies die de One X uit de Insta360 ONE Series ook heeft, zijn er ook een aantal nieuwe functies. Insta360 heeft zich flink ingezet om het gebruiksgemak te verhogen en om goede beeldkwaliteit ook in lastige opnamesituaties te garanderen.

Zo hebben de camera-modules uit beiden edities Insta360's eigen FlowState Stabilization, welke ook al geroemd werd bij de Insta360 One X en de Insta360 Go. Bij het snel bewerken in Insta360's FlashCut-app kan de functie 'Auto Frame' je middels een algoritme helpen te kiezen wat er belangrijk is in beeld. Daarnaast zijn tijd en perspectief eenvoudig naar je hand te zetten met functies zoals Cinematic Slo-Mo. Ook kun je gestabiliseerde hyperlapses maken. Door H.265 encoding van de videobeelden knallen de kleuren en het detail uit je scherm. Je kunt Insta360 One R camera’s net zoals bij de One X koppelen aan een los verkrijgbare Insta360 GPS Smart Remote.

Het is mogelijk om het beeldmateriaal in Color Plus op te nemen.

Nieuwe functies van de ONE R

Maan icoon

Beeldkwaliteit

De Insta360 One R camera's beschikken over HDR-video functionaliteit zodat hooglichten en schaduwen gedetailleerd en kleurrijk in beeld komen. Met Night Shot kun je ook in het schemerdonker of bij nacht beelden schieten die natuurlijk, helder en gedetailleerd ogen. Color Plus zorgt ervoor dat je beelden automatisch de mooiste kleurgradaties krijgen.

waterdruppel icoon

Waterproof

Insta360 One R camera's zijn standaard waterproof tot 5 meter diep. Om dit te garanderen moet de One R volledig zijn gemonteerd en in de Mounting Bracket zijn geplaatst. Zo kan hij ook nog beter tegen schokken, vallen en stoten. Wil je dieper gaan duiken dan biedt Insta360 een Dive Case. Lens Guards beschermen de lens in de meeste omstandigheden.

ONE R icoon

Bedieningsgemak

Dankzij het touchscreen display kun je het 2D en 360-graden beeldmateriaal in zijn geheel bekijken. Ook zijn de One R-camera's geschikt voor vlogging. Met een Accessory Shoe sluit je bijvoorbeeld een RODE Wireless Go-microfoon aan. Het geluid kun je direct terugluisteren op je Apple AirPods. Met een Apple Watch bedien je de camera's gemakkelijk vanaf je pols.

features van ONE R
Insta360 heeft zich flink ingezet om het gebruiksgemak te verhogen.

Hoelang kun je filmen met de Insta360 ONE R?

De batterijcapaciteit is 1190mAh en de gebruiksduur van een volle batterij is ongeveer 65 à 70 minuten. Dit is afhankelijk van de instellingen waarmee je videobeelden maakt. In 65 minuten laad je de camera op met USB-C. Alle modellen hebben een micro-SD kaartslot voor UHS-1 V30 SD-kaarten tot 256GB.

In de doos zitten alle benodigdheden zoals een laadkabel, statiefmount (3-pins), quickstart guide en natuurlijk de cameramodules van jouw keuze.

Delen

Ook interessant

Copyright © 2023 Transcontinenta. All rights reserved.