Header blog

Drone tip - Hoe houd ik mijn handen warm tijdens het vliegen?

Koude handen tijdens het fotograferen of filmen is geen pretje, maar in de herfst en in de winter is het lastig om je hier goed tegen te wapenen. Vaak hebben we onze vingertoppen nodig voor de juiste controle en zeker bij het besturen van een drone gaat het echt om precisiewerk. Geen enkele handschoen kan de touch van je huid vervangen, maar de Photography Gloves van PGYTECH zorgen ervoor dat je je werk toch kunt blijven doen.

Ruben Klink

Geschreven door Ruben Klink

Sinds Ruben zich kan herinneren is hij gefascineerd door uitzichten. Vliegen met een camera geeft hem een ongekend gevoel van vrijheid. Landschappen worden kunstwerken die te zien zijn op Rubens website.

De praktische kant van PGYTECH

PGYTECH is een relatief jong merk dat zich richt op innovatieve en praktische accessoires voor alles wat met fotografie en film te maken heeft. Ze werken nauw samen met professionals in het veld en weten daarom waar de behoeftes liggen. De producten hebben niet alleen veel praktische waarde, maar er wordt ook aandacht geschonken aan een stijlvol ontwerp. Zo ook bij de Photography Gloves, die je handen warm houden tijdens het besturen van je drone of tijdens het fotograferen.

Opgevouwde vingertoppen van de handschoen
De vingertoppen van drie vingers (duim, wijsvinger en middelvinger) kun je open vouwen.

Volledige controle over de drone met handschoenen aan

Voor mijn werk als filmmaker en fotograaf ben ik vaak in de winter buiten te vinden. Meestal ben ik vroeg uit de veren voor de zonsopkomst en dan kan het best een paar graden vriezen. Voor deze koude momenten heb ik handschoenen nodig waarmee ik zo lang mogelijk de volledige controle kan houden over mijn apparatuur. Dit is natuurlijk structureel belangrijk als ik in de bergen aan het werk ben. De Photography Gloves van PGYTECH bieden hiervoor een oplossing.

Flexibele- en touch sensitive vingertoppen

Zolang je het gevoel van je vingertoppen nog niet nodig hebt om je camera of controller te bedienen stel je ze liever niet bloot aan de buitenlucht. Op zo’n moment werken de Photography Gloves als normale handschoenen die goed reageren op je smartphone of tablet vanwege touch sensitivity. Ben je klaar om aan de slag te gaan of wil je snel je telefoon ontgrendelen dan heb je de mogelijkheid om de vingertoppen van drie vingers (duim, wijsvinger en middelvinger) terug te vouwen. Een drukknoop zorgt ervoor dat het materiaal vastklikt aan de handschoen en niet in de weg zit bij je apparatuur. Dit principe gaf voor mij de doorslag om ze te blijven gebruiken. Uiteraard worden na verloop van tijd je vingertoppen koud, maar omdat de rest van je hand warm blijft kun je langer de controle houden.

Handschoenen moeten goed passen, daarom zijn de Photography Gloves van PGYTECH in verschillende maten beschikbaar: Maat MMaat L en Maat XL.

drone optimaal bedienen
De vingertoppen kun je terug vouwen om je drone optimaal te kunnen bedienen.

Drone besturen met Thinsulate handschoenen aan

De handschoenen maken gebruik van 3M Thinsulate materiaal wat zorgt voor een dun ontwerp, maar wel met zo veel mogelijk bescherming tegen de kou. Fijn als je toch je apparatuur wilt bedienen zonder de vingertoppen terug te vouwen. Volgens PGYTECH zijn de handschoenen geschikt voor temperaturen tussen de 5°C en -10°C, al moet je er niet vanuit gaan dat je met die onderste waarde lange tijd warme vingers houdt. Uiteindelijk zijn het relatief dunne handschoenen die je niet kunt vergelijken met dikke winterwanten. Tijdens een zachte winter zijn ze ideaal om te gebruiken, ze beschermen je handen namelijk ook tegen de wind. En natuurlijk je kunt altijd een heat pad in de handschoen stoppen om extra warmte te genereren bij weinig beweging.

"Tijdens een zachte winter zijn ze ideaal om te gebruiken, ze beschermen je handen namelijk ook tegen de wind."

Waterafstotend

De laatste belangrijke eigenschap is het feit dat de handschoenen waterafstotend zijn. Krijg je te maken met regen, sneeuw of andere vochtige omstandigheden dan blijven je handen gewoon droog. Ik trek er zelf niet vaak op uit met slecht weer, maar heb de handschoenen de afgelopen maanden wel regelmatig op de fiets gedragen in regen en wind.

3M Thinsulate drone handschoenen
De handschoenen maken gebruik van 3M Thinsulate materiaal.

Mijn conclusie – dit is een essentiële accessoire voor een dronevlieger

De Photography Gloves van PGYTECH zijn in mijn ogen een essentiële toevoeging aan mijn uitrusting, zeker in de wintermaanden. Het feit dat je net het deel van je vingertoppen kunt gebruiken wat nodig is voor precisiewerk, zonder dat de rest van je hand wordt blootgesteld aan de elementen, is voor mij heel belangrijk. Daarnaast zijn het ook hele fijne handschoenen om gewoon, buiten het camerawerk om, te dragen. Bij Siberische omstandigheden is het wel handig om te kunnen wisselen tussen dikke wanten en deze handschoenen, want daar zijn ze net te dun voor. Maar ze gaan je zeker helpen om dat mooie winterse moment net even wat langer vast te kunnen leggen!

3M Thinsulate drone handschoenen
De camera hanteren met handschoenen aan.
Delen

Copyright © 2023 Transcontinenta. All rights reserved.