Billingham 25 Rucksack - meest stijlvolle dames camerarugzak?

Een mooie foto vertelt een verhaal. De fotograaf wil een uniek beeld neerzetten. Om zo’n foto te maken heb je kennis van techniek, de juiste lichtinval, creativiteit en liefde voor fotografie nodig. Net als bij het maken van een foto moet een cameratas voor dames aan de nodige voorwaarden. De cameratas moet praktisch zijn en natuurlijk je camera goed beschermen, maar ook op zijn minst een enigszins elegant en stijlvol zijn. Met de Billingham Rucksack 25 rugtas arriveer je zeker stijlvol op locatie.

Marianne Q

Geschreven door Marianne Q

Marianne maakt bedrijfsreportages en is portretfotograaf. Ze verzorgt mooie beeldverhalen waar de passie van de ondernemer van af spat. Haar studio bevindt zich in een oud industrieel pand. Hier komt haar passie voor oude panden en rauw terrein goed van pas!

Een multifunctionele cameratas met oog voor elk detail

De Billingham Rucksack 25 cameratas is met oog voor elk detail samengesteld met materialen van een hoge kwaliteit, met de hand gemaakt en is dus echt uniek. Naast dat de tas gegarandeerd waterdicht is en de apparatuur heel goed beschermd blijft, is deze tas natuurlijk gewoon ook prachtig om te zien.

"Wat is hij mooi!"

Dat was het eerste wat ik dacht toen ik de tas in handen had. De kwaliteit spat ervan af. Het donkere leer geeft de tas een luxe uitstraling. De kleurencombinatie (Sage Fibrenyte/ Chocolate) van deze tas is perfect! Het valt mij meteen op dat de binnenkant van de tas ook groen is. Dit ziet niet alleen mooi uit maar is ook erg handig omdat al mijn apparatuur zwart is. Zo hoef ik ook niet op zoek naar de losse lensdop die ik altijd tijdens een fotoshoot mijn tas in slinger.

Billingham Rucksack
Billingham Rucksack

Mooie details

• Messing gespen en doppen • Het prachtige bruine leer met de lichtere stiksels • De kleuren combinatie van legergroen met bruin leer en messing • Het consequent door voeren van de kleur aan de binnenkant • Leren patches aan de zijkanten • Dubbele ritsen.

Top grain leer
dubbele ritsen
Stevige stiksels

Waarom een rugtas?

Tijdens mijn opdrachten op ruw terrein zette ik soms mijn tas even ergens neer, maar nu kan de cameratas lekker op mijn rug blijven. Zo kan ik hem ook niet vergeten en krijgen stof en vuil geen kans om in de tas te komen. Door de stevige schouderbanden wordt het gewicht goed over beide schouders verdeeld. Ik merk dus bijna niet dat ik alle apparatuur op mijn rug heb!

Fotograaf met cameratas op rug
Fotograaf met rucksack op de trap

Ideale fotorugzak voor in de stad

Er zijn opdrachten waar ik graag charmant binnen wil komen. Met een leuke outfit aan en nu heb ik nu dus een mooie bijpassende tas. Ook hier blijft de tas vrijwel de gehele opdracht op mijn rug en dat geeft veel bewegingsvrijheid tijdens het fotograferen. De tas is natuurlijk ook een stuk lichter met de camera in mijn hand. De rugtas staat niet alleen mooi bij mijn outfit maar valt ook niet op als fototas. Het voelt veiliger dat niet iedereen weet dat mijn tas vol zit met kostbare apparatuur.

Billingham Rucksack regenflap
Billingham Rucksack waterbestendig

Waterdicht en bescherming

De buitenkant van de Billingham tas is gemaakt van zeer waterdicht materiaal dat Billingham ‘Stormblock’ noemt. Inspuiten met een waterafstotende spray is dus niet nodig. Over de rits van het hoofdcompartiment zit een regenflap die je kunt aantrekken met elastische koordjes en over de rits van het voorvak zit een kraag van stof mooi afgewerkt met een leren rand. Natuurlijk wil ik deze waterdichte belofte ook zelf nog even testen. Dus stap ik stoer op mijn fiets en doorsta ik een flinke regenbui. Er is echt geen druppel water te vinden aan de binnenkant van de tas. Het enige wat tijdens mijn testrit waterschade heeft opgelopen, is mijn kapsel.

"Het enige wat tijdens mijn testrit waterschade heeft opgelopen, is mijn kapsel."

Nu meteen even kijken hoe het zit met de bescherming aan de binnenkant. Ik rits hem open en voel met mijn hand dat dat er een dikke laag schuimvulling in de tas zit. Het schuimrubber gaat helemaal rondom de binnenkant, is gestoffeerd en valt helemaal weg onder de mooi afgewerkte rand waar de rits in zit. De verdeelvakjes voelen ook stevig aan. Dat is fijn want dit geeft ook weer extra bescherming.

Extra weetje: Aan de binnenzijde van de schouderbanden en op de kant waar de tas jouw rug raakt zit een strook stof met ademend vermogen. Dus geen zweterige rug en schouders op een warme dag.

Minpuntje: De tas heeft soms de neiging om naar voren te vallen zodra ik hem op de messing dopjes zet. Door met de hand wat druk op de achterkant te geven blijft hij iets beter staan. Maar om van iets negatief iets positiefs te maken, de tas zit zó lekker op mijn rug dat neerzetten vaak niet nodig is.

Dubbele waterdichte ritsen
Gewatteerde binnenvoering

Wat past er in de 25 Rucksack?

De Billingham tas ziet er zo compact uit dat ik soms verbaasd ben over wat er allemaal in kan.

  • Body Canon EOS 1DX MARK II
  • Objectief 70-200 mm
  • Objectief 24-70 mm
  • Objectief 50 mm
  • Profoto A1 + opzetstuk
  • Tablet
  • Canon batterijen en pakje AAA batterijen
  • Mapje met sd-kaarten
  • Nog wat losse spullen

Je kunt Billingham AVEA buidels aan de leren patches bevestigingen als je behoefte hebt aan extra opbergruimte.

Duurzame materialen

Bij het gebruik van de materialen wordt er rekening gehouden dat de tassen extreme omstandigheden aan moeten kunnen. Door de materiaalkeuze gaat deze Billingham tas vast gemakkelijk meer dan 10 jaar mee. Dit zijn de details die opvallen:

Top grain leer: sterk, slijtvast en goed bestand tegen vlekken;
FibreNyte: kunstmatig weefsel met polyester voering is slijt- en kleurvast;
Messing beslag: mooie uitstraling, sterk en het roest niet;
De ritsen: ingeweven tanden in de supportband. Super sterk en liggen mooi plat;
De riemen en draagbanden: gesponnen polyester, oersterk en slijtvast.

Billingham Rucksack en Opel Kadett 1973

Jouw waarde bepalen - een gouden regel

Vertel een klant niet wat je kost als fotograaf maar wat je waard bent. Dat is voor mij een gouden regel. Zo is het ook met deze Billigham rugtas. Hij is het echt waard! Ben je toch wat onder de indruk van de kosten voor deze tas en moet je de waarde voor jezelf nog bepalen? Bedenk dan dat deze tas ook nog eens duurzaam is. Hij wordt gewoon met de hand in Engeland gemaakt en gaat levenslang mee. Zoals ik het verhaal begon zo kan ik ook afsluiten. De Billingham tas is uniek, heeft mooie details en geeft perfecte bescherming. Mijn perfecte tas!

Foto’s zijn gemaakt door Marianne Q; foto’s van Marianne Q zijn gemaakt door Diana van der Meer.

25 Rucksack Sage FibreNyte Chocolate

25 Rucksack Sage FibreNyte Chocolate

25 Rucksack Khaki FibreNyte Tan

25 Rucksack Khaki FibreNyte Tan

25 Rucksack Black FibreNyte Tan

25 Rucksack Black FibreNyte Tan

De 25 Rucksack in drie verschillende kleuren

De Billingham 25 Rucksack is beschikbaar in drie verschillende kleurstellingen. Daarnaast heeft Billingham ook een iets grotere rugzak, de 35 Rucksack.

Delen

Ook interessant

Copyright © 2024 Transcontinenta. All rights reserved.