Accessoires die je Sony A6700 camera kit compleet maken

Of je nu de Sony A6700 op het oog hebt of al in je bezit hebt, één ding is zeker: deze prachtige APS-C systeemcamera biedt veel mogelijkheden. Om je camera kit compleet te maken, zijn er enkele aanvullende accessoires die niet mogen ontbreken, zoals een stevige camerariem, extra accu en geheugenkaart. Met deze accessoires ben je klaar om op pad te gaan met je Sony A6700.

1

Sony A6700 dragen met de Peak Design Slide camerariem

Geen enkele camerakit is eigenlijk compleet zonder een Peak Design camerariem. Deze riemen zijn geniaal omdat je ze heel eenvoudig kunt bevestigen en losmaken aan je camera met Anchor links. Het is ook geen toeval dat je overal die Anchor Links van Peak Design ziet.

Anchor-link systeem
Peak Design strap
Peak Design strap

Peak Design Slide - Sony A6700 comfortabel dragen met een camerariem

De Slide camerariem van Peak Design is zo goed dat je er simpelweg niet omheen kunt en veel fotografen is deze praktische accessoire dan ook niet ontgaan. Hij is alles wat andere professionele camerariemen niet zijn: mooi, low-profile, verstelbaar, snel aan te sluiten en aan te passen aan je uitrusting. De Slide camerariem is er in vier verschillende kleuren: zwart, grijs, blauw en groen.

Met het unieke Anchor Link-systeem is de camerariem razendsnel te bevestigen aan je Sony A6700. De dubbele verbindingspunten zijn solide en veiliger dan bij de standaard camerariem die bij de camera wordt meegeleverd. Fotografen die met een statief werken hebben extra profijt van deze handige camerariem. De riem kun je namelijk eenvoudig en snel losmaken en je camera zonder riem op het statief zetten.

2

ProCube2 acculader en accu’s voor de Sony A6700

Als je onderweg bent en je accu begint leeg te raken, is het handig om te weten dat je je accu's kunt opladen met de Hähnel ProCube2, zelfs als je in de auto zit. Bij de Sony A6700 wordt standaard een NP-FZ100 accu geleverd, maar het is altijd verstandig om een extra accu bij de hand te hebben. Deze extra accu kan een wereld van verschil maken, vooral als de Sony A6700 als hybride camera gebruikt. Bij het maken van video's zal de accu sneller leeg raken dan bij het fotograferen.

Hähnel HL-XZ100 accu

Je kunt voor een orginele Sony accu gaan, maar er zijn voldoende gelijkwaardige alternatieven beschikbaar. Neem bijvoorbeeld de betrouwbare HL-XZ100 accu van het merk Hähnel. Je kunt deze accu ook verkrijgen in een voordelige dubbele verpakking met de Hähnel Twin Pack HL-XZ100 Sony-type. Van accu’s heb je er immers liever een te veel dan te weinig.

Hahnel ProCube2 in de auto
Hahnel ProCube2 accus 100% opgeladen

Hähnel ProCube2 voor Sony

De ProCube2 voor Sony is al wat langer op de markt, maar het blijft een top accessoire. Naast dat dit een multifunctionele acculader is, ziet er ook fraai uit. Bij de ProCube2 voor Sony zitten drie verschillende batterij-trays die je met elkaar kunt verwisselen. Zo kun je naast Sony NP-FZ100 accu’s, ook NP-BX1 of NP-FW50 batterijen opladen. Ook heeft de ProCube2 een losse tray om AA-batterijen op te laden. Dit is het zwarte gedeelte dat je bovenop de lader plaatst door middel van magneten. Deze tray hoef je dus niet te verwisselen met bijvoorbeeld de NP-FZ100 tray. 

"De ProCube2 voor Sony laadt snel twee NP-FZ100 accu’s tegelijkertijd op."

De ProCube2 past de laadsnelheid en het laadvermogen automatisch aan op basis van de accu’s die je erin stopt. Op het display kun je de voortgang per accu volgen, uitgedrukt in een percentage en in het aantal mAh. De ProCube2 voor Sony laadt snel twee NP-FZ100 accu’s tegelijkertijd op.

Daarnaast krijg je bij ProCube2 een 12V autolader, waardoor je de accu’s onderweg kunt opladen tijdens het rijden naar de volgende locatie. Daarnaast heeft de ProCube2 een 2.4A USB-poort voor het opladen van andere camera-accessoires of je smartphone.

3

Beste geheugenkaarten voor Sony A6700

Op het gebied van geheugenkaarten is er natuurlijk uit een hele reeks merken te kiezen. De mediasleuf van de Sony A6700 camera is compatibel met SDXC-/SDHC-kaarten die snelheidsklassen UHS-I en UHS-II ondersteunen. We noemen drie geheugenkaarten die aan de voorwaarden voldoen.

Angelbird AV Pro kaart
Lexar SDXC V90 kaarten
Lexar SDXC kaart

Lexar 2000x SDXC UHS-II V90 kaart

De Lexar 2000x SDXC UHS-II V90 heeft de V90 classificatie standaard. De V90 classificatie staat voor een gegarandeerde schrijfsnelheid van 90MB/s voor videobestanden. Deze gegarandeerde snelheid is nodig voor het filmen van 4K video. Met een lees- en schrijfsnelheid van respectievelijk 300 MB/s en 260 MB/s voldoet deze kaart ruim aan die vereisten.

De 2000x SD-kaarten leveren hoge snelheidsprestaties met UHS-II-technologie (U3) voor leesoverdrachtsnelheden tot 300 MB/s. Deze kaart is beschikbaar met opslagcapaciteiten o.a. 128GB en 256GB.

Angelbird AVpro SDXC UHS-II V60 MK2

De Angelbird AVpro SDXC UHS-II V60 MK2 kaart is een van de beste kaarten die je in je Sony A6700 kunt gebruiken. Deze SDXC-kaart maakt probleemloos 4K+-resolutie video-opnames mogelijk en biedt snelle aanhoudende schrijfprestaties van 140 MB/s voor RAW- of JPEG-sequentiële burst-fotografie. Dankzij Angelbird's Stable Stream™ technologie ben je verzekerd van optimale snelheid, prestaties en betrouwbaarheid voor stabiele en soepele opnames. De kaart is verkrijgbaar in verschillende opslagcapaciteiten, zoals 128GB en 256GB. Bovendien is de kaart sticker-vrij, waardoor er geen lijm kan loskomen bij hoge temperaturen.

4

PGYTECH High-speed Card Reader Case

Het voelt alsof we de ultieme card case hebben gevonden in de PGYTECH High-speed Card Reader Case. Naast dat je er veilig je extra SD-kaarten in kunt opbergen, kun je er ook de kaarten mee uitlezen en de inhoud overzetten naar je computer.

PGYTECH Card reader
PGYTECH Card reader

Card Reader en opslagmodule in één

Het ziet er handig en compact uit en dat gevoel heb je nog steeds als je deze case in handen hebt. Dit kaarthoesje heeft ruimte voor twee Nano SIM-kaarten, vier SD-kaarten, vier TF-kaarten en een uitwerppin. Maar dat is niet alles, want dit is niet zomaar een kaarthoesje, het fungeert ook als een razendsnelle kaartlezer. Met de ingebouwde USB 3.1 chip bereikt het een transmissiesnelheid van maar liefst 312MB/s. En dankzij de SD/TF dual-slot gegevensoverdracht kun je gemakkelijk bestanden overzetten.

Daarnaast is hij ook compatibel met Type-C smartphones en tablets dankzij de handige Type-C interface. En maak je geen zorgen over bescherming, want over de zwarte siliconen hoes zit een aluminum-alloy case met sealing-ring die een IP54-bescherming geeft. Zo zijn je kaarten veilig en beschermd tegen stof en water.

Conclusie

Met de Peak Design Slide camerariem kun je de Sony A6700 comfortabel dragen en profiteren van het geniale Anchor Link-systeem voor moeiteloze bevestiging. Daarnaast is de Hähnel ProCube2 een onmisbare accessoire voor onderweg, waarmee je accu's snel kunt opladen, zelfs tijdens het autorijden.

Vergeet ook niet de beste geheugenkaarten, zoals de Lexar 2000x SDXC UHS-II V90 kaart, die garant staan voor hoge snelheidsprestaties bij het opnemen van 4K-video's. En als het op opslag en dataoverdracht aankomt, is de Angelbird AVpro SDXC UHS-II V60 MK2 kaart een betrouwbare keuze met stabiele prestaties.

Delen

Ook interessant

Copyright © 2024 Transcontinenta. All rights reserved.