Facebook

De 3 beste accessoires voor de GoPro Hero 9

Zo plotseling, daar is hij dan: de nieuwe GoPro Hero 9. Zoals bij elke nieuwe versie zijn de specificaties verbeterd en zijn er extra handigheidjes toegevoegd. Met een kleurendisplay aan de achterkant en nu ook een aan de voorkant kan dit wellicht jouw nieuwe favoriete actie vlog camera zijn. Wil je meer weten hoe je deze action cam kunt verrijken met handige accessoires, dan ben je hier op het juiste adres. We bespreken de drie beste accessoires voor de GoPro Hero 9.

(Alle genoemde accessoires zijn ook te gebruiken met de GoPro Hero 10 en GoPro Hero 11.)

Leofoto MT-03 mini statief
Een multifunctioneel mini statief om stabiele opnames te maken met je GoPro Hero.

1. Leofoto MT-03 multifunctioneel mini statief met balhoofd

Een multifunctioneel statief is echt een aanrader voor niet alleen GoPro Hero 9 gebruikers, maar eigenlijk voor iedereen met een action cam. De Hero 9 vormt een perfecte combinatie met het Leofoto MT-03 mini statief met MTB-19 balhoofd. De MT-03 heeft twee pootsecties, door de tweede pootsectie uit te vouwen maak je de poten langer en wordt maximale werkhoogte 23 cm. Ingeklapt is het MT-03 statief 19,2 cm lang, wat een handige lengte is om hem te vervoeren. De GoPro Hero 9 kun je dan simpelweg op het mini statief laten zitten. Het bijzondere aan dit statief zijn deze ‘spider mode’ poten; die poten kun je zo verstellen dat je hem overal kunt neerzetten. Ook maakt dit het statief een goede lengte om eventueel een vlog op te nemen. Dan komen ook de schroefgaten in de poten van pas om allerlei accessoires aan te bevestigen, zoals bijvoorbeeld een LED-lamp of een microfoon.

Leofoto MT-03 mini statief
Leofoto MT-03 mini statief
Een stabiel spider-statief kun je in alle situaties gebruiken.

Het gebruiken van een balhoofd is de meest flexibele manier om de Hero 9 de precieze richting te positioneren. Zo krijg je precies in beeld wat je wilt gaan opnemen. Met 251 gram vormt dit statief een uitstekende basis om je Hero 9 goed stabiel neer te zetten; maar het is toch een handzaam gewicht om te dragen. Het Leofoto MT-03 flexibel mini statief is een stabiele en betrouwbare basis in alle situaties. Dus ook als je met een andere camera wilt filmen dan je GoPro Hero 9.

Het balhoofd heeft geen 3-punts action cam aansluiting maar dit is eenvoudig op te lossen met een Tripod Mount, dit is een gangbare accessoire die vrijwel elke GoPro gebruiker bezit (of anders scroll even door naar de derde accessoire: Box of Mounts).

PolarPro filters voor GoPro 11
PolarPro filters voor GoPro 9
De beste filters voor de GoPro Hero 9, 10 en GoPro Hero 11.

2. PolarPro Shutter Collection voor GoPro Hero 9 Black

Filters, het is bijna uitzonderlijk als je ze niet gebruikt. Zelfs met een sensor die geschikt is voor beeldresolutie van 5K 30fps en 20 MP foto’s is het prettig om filters te gebruiken. Wat zijn de beste filters voor de GoPro Hero? PolarPro heeft altijd de beste kwaliteit filters waar je eigenlijk niet omheen kunt. Daar zit wel een prijskaartje aan, maar ze zijn het dubbel en dwars waard. De PolarPro Shutter Collection is een uitzonderlijke collectie die bestaat uit een ND8, een ND16 en een ND32 filter. Met deze filters reguleer je de hoeveelheid licht die op de sensor van de camera valt. Hierdoor kun je onder andere creatief spelen met de sluitertijd. Met de 16-laags coated glas heb je nauwelijks verlies van kleurkwaliteit en directe zonnestralen zijn onzichtbaar door het anti-reflecterend oppervlak. Dit zijn de beste filters voor allround gebruik die je kunt hebben voor de GoPro Hero Black.

De ND-filters van PolarPro zijn in een handomdraai eenvoudig op je GoPro Hero 9 te plaatsen. Dit is vrij letterlijk, want je draait het filter er in een kwartslag zo op. Verder zou het PolarPro niet zijn als je filters niet werden geleverd in een mooie hoes met schuimvulling om de filters na gebruik op te bergen.

Ga je snorkelen of duiken met de Hero 9? PolarPro heeft ook filters voor het gebruik onder water, namelijk de DiveMaster filterset en de Fifty-Fifty Dome voor opnames half onder water.

Box of Mounts
Box of Mounts
De Box of Mounts bevat allerlei accessoires het bevestigen van je GoPro Hero makkelijker te maken.

3. Onmisbare ondersteunende mounts

Er zijn veel verschillende action cam mounts op de markt, maar de meest populaire zijn toch wel de Chest Harness, Head Strap, Suction Cup en de Floating ‘Bobber’ Grip. Maar ook de Vented Helmet Mount, WristStrap, Extendable pole en Bike Handlebar Mount zijn heel erg praktisch om te gebruiken. Dit zijn de accessoires die je eenmalig aanschaft. Misschien heb je er al een paar, misschien weet je nog niet welke je nodig zal hebben.

Iets wat je altijd goed kunt gebruiken zijn de kleine losse accessoires die je als serieuze filmer eigenlijk in bulk wilt hebben. Met de Box of mounts (online ook te vinden als 'Grab bag of Mounts') hebt altijd het juiste GoPro accessoire bij de hand om je camera vast te zetten op willekeurig welk oppervlak. In deze kit zit een Flat en een Curved mount met kleefstickers, een Quick Release Buckle met snelkoppelingsplaat, een J-hook buckle, een Pivot arm, een tripod mount en een veiligheidskoordje. We leggen even uit in elke situatie je ze gebruikt.

Flat & Curved Mounts – Deze supersterke plakkers zijn waterproof en zijn bedoeld om voor ieder oppervlak de juiste bevestiging mogelijk te maken. Of je hem nou op je surfplank, kajak of zeilboot zet, je weet zeker dat je Action Cam daadwerkelijk blijft zitten. Om de kleefstrip weer te verwijderen verwarm je hem een beetje, waarna je hem lost kunt trekken.

Quick Release Buckles – Normaal gesproken moet je de GoPro vastschroeven aan het koppelingsplaatje van een Mount. Met een Quick Release Buckle hoeft dat niet meer. Nu schroef je de Action Cam aan een Quick Release Buckle en op de mount schroef je de snelkoppelingsplaat.

J-Hook Buckles – De GoPro zit standaard vrij dicht op een oppervlak gemonteerd en de kantelhoek is vrij klein. Met de J-Hook Buckles maak je die hoek groter. Zo heb je meer vrijheid om de draaihoek van de GoPro in te stellen. Je kunt een J-Hook Buckle gebruiken in combinatie met elke mount.

Pivot Arm – Deze accessoire wordt veel gebruikt als het hechtingsoppervlak van de mount verticaal is (zoals een muur/raam) en je Hero 9 horizontaal beeld moet opnemen. Met de Pivot arm kun je dan de camerahoek 45° corrigeren. Deze bestaat uit twee delen, met in het midden een scharnier.

PolarPro Dome effect in water

Bonus vermelding

Oké dan, één bonus accessoire die we je niet willen onthouden. De 'eervolle' bonus vermelding gaat naar de PolarPro Fifty/Fifty Dome, een accessoire die we bij de Shutter Collection al als tip noemde. Deze accessoire voor in het water komt op dit moment misschien niet zo van pas. We hebben immers momenteel niet zoveel vrijheid om te reizen naar landen met warm(er) zeewater. Desalniettemin maak je met behulp van de PolarPro Fifty/Fifty Dome toch echt wel een gave opnames. De 50/50 Dome is een transparante kunststof bol die het water van de cameralens afduwt, daardoor kun je foto’s/video’s maken op de waterspiegel, half boven en half onder water. Om een vette foto voor Instagram te maken moet je misschien eerst wel wat oefenen, want door de bolvormige dome komt het licht namelijk van alle kanten op je lens. Ondanks hij de top 3 niet haalde is deze GoPro Hero 9 accessoire is zeker een vermelding waard!

Kun je 360° video’s opnemen met de GoPro Hero9?

Helaas, dat is niet mogelijk. De GoPro Hero 9 heeft hele mooie specificaties, maar 360 graden videobeeld opnemen zit daar niet bij.

Is dit een high-end feature waar jij naar op zoek bent, dan is de Insta360 ONE R misschien iets voor jou. De One R is een action cam waarbij de specificaties en prijsklasse vergelijkbaar zijn met de Hero 9. Het grote verschil is dat de One R een modulaire action cam is, waarbij je de 4K lens kunt uitwisselen met een Dual-lens voor 360° videobeeld. Eén action cam, meerdere soorten lenzen. Daarnaast is het grote plus dat Insta360 de Firmware en de gratis videobewerking App van de ONE R steeds aangevuld met nieuwe gave features!

Insta360 ONE R
Insta360 ONE R - modulaire Action cam voor 360 graden video's.
Delen

Ook interessant

Copyright © 2024 Transcontinenta. All rights reserved.