Facebook

De 3 beste accessoires voor de GoPro Hero 11

De GoPro Hero 11 Black is een fantastische actie camera waarmee je elk avontuur vastlegt. Dit is de krachtigste GoPro tot nu toe en hij is - net zoals de Hero 9 en de Hero 10 - erg fijn om te gebruiken. Met de juiste accessoires wordt die ervaring nog beter! Of je nu een professionele filmmaker bent of een enthousiaste amateur, we hebben de 3 beste en meest gebruikte accessoires voor de GoPro Hero 11 Black voor je op een rijtje gezet.

PolarPro filters voor GoPro 11
PolarPro filters voor GoPro 11
De beste filters voor de GoPro Hero 11 Black.

1. PolarPro Shutter Collection voor GoPro Hero 11 Black

Filters, het is bijna uitzonderlijk als je ze niet gebruikt. Zeker bij een Action cam die een beeldresolutie van 5.3K60 of 4K120 en 27 MP foto's aan kan. Als je op zoek bent naar de beste filters voor je GoPro Hero 11, dan is PolarPro de absolute topkeuze. Hoewel ze aan de prijzige kant zijn, zijn ze hun geld dubbel en dwars waard.

De PolarPro Shutter Collection is een mooie collectie die bestaat uit een ND8, ND16 en ND32 filter.

Deze filters helpen bij het reguleren van de hoeveelheid licht die op de sensor van de camera valt, waardoor je creatief kunt spelen met de sluitertijd. Met de 16-laags coated glas heb je nauwelijks verlies van kleurkwaliteit en directe zonnestralen zijn onzichtbaar door het anti-reflecterend oppervlak. Dit zijn de beste filters voor allround gebruik die je kunt hebben voor de GoPro Hero 11 Black.

De ND-filters van PolarPro zijn in een handomdraai eenvoudig op je GoPro Hero 11 te plaatsen. Dit is vrij letterlijk, want je draait het filter er in een kwartslag zo op. Verder zou het PolarPro niet zijn als je filters niet werden geleverd in een mooie hoes met schuimvulling om de filters na gebruik op te bergen.

PolarPro Dive filters
PolarPro DiveMaster filters voor GoPro 11

Coole extra - Filters voor onder water

Ga je snorkelen of duiken met de Hero 11? PolarPro heeft ook filters voor het gebruik onder water, namelijk de DiveMaster filterset en de Fifty-Fifty Dome voor opnames half onder water.

De PolarPro DiveMaster filterset bestaat uit drie filters voor onder water. De filters zijn te plaatsen op een GoPro Hero 11 Protective Housing. Ze corrigeren de blauw-groene kleurzweem die ontstaat tijdens het filmen onder water doordat er onvoldoende rood licht op de sensor van je camera valt. Hoe dieper je onder water gaat des te meer je deze kleurzweem moet corrigeren. Dit kun je met eventueel ook met de settings doen in de GoPro Hero 11 Black, maar ben er van bewust dat het Artificiële of kunstmatige intelligentie (AI) is dat je beeld aanpast. Wil je dit niet, dan heb je de keuze uit een Red filter, een Magenta Filter en een Snorkel Filter.

  • Het Snorkel filter gebruik je in ondiep water van 1 tot 6 meter diepte.
  • Het Magenta filter kun je het beste gebruiken in wateren met een groenige tint. Het beste resultaat bereik je bij een diepte van 4,5 tot 22,8 meter.
  • Het Red filter is voor gebruik in blauwe wateren zoals de zee. Het beste resultaat bereik je bij een diepte van 4,5 tot 22,8 meter.
Lexar 1066x MicroSD geheugenkaart
Lexar 1066x MicroSD geheugenkaart

2. Lexar MicroSD Silver Series 1066x

De GoPro Hero 11 Black vereist minimaal een U3 UHS-I kaart om de maximale bitrate van 120mbps te ondersteunen. Deze kaarten bieden de minimale schrijfsnelheid van 30MB/s die de camera nodig heeft omdat hij opneemt met 120mbps of 15MB/s. Die minimale gegarandeerde schrijfsnelheid is noodzakelijk bij het opslaan van videobeelden. Kan het geheugenkaartje de snelheid van de videostream niet bijhouden, dan gaat er informatie verloren en zal de video bij het afspelen steeds stukjes missen.

De Lexar MicroSD Silver Series 1066x kaart is een snel en veelzijdig geheugenkaartje die aan al die eisen voldoet. Deze kaart heeft een maximale schrijfsnelheid van 120 MB/s en een Class 10, U3 (UHS Speed Class 3) en V30 classificatie (video speed class). Het getal achter de V geeft de minimaal gegarandeerde schrijfsnelheid in MB/s aan. Deze classificaties zijn nodig om sneller en langer opnamen te maken met je GoPro Hero 11. Daarnaast maakt de kaart gebruik van UHS-I technologie voor leessnelheden tot 160 MB/s. GoPro vermeldt deze kaart zelfs als een aanbevolen microSD-kaart.

Opslagcapaciteit

Factoren zoals videobitrate, framerate, lengte en formaat zijn elk van invloed op de grootte van videobestanden. Dus moet je kaart uiteraard voldoende opslagcapaciteit hebben om met jouw voorkeursinstellingen te kunnen werken. Ga er vanuit dat je met 128GB ongeveer 310 minuten aan 4K (30fps) video’s kunt opnemen. De Lexar MicroSD 1066x MicroSD kaart is beschikbaar met een opslagcapaciteit van 64GB, 128GB, 256GB en 512GB.

Box of Mounts
Box of Mounts
De Box of Mounts bevat allerlei accessoires het bevestigen van je GoPro Hero 11 makkelijker te maken.

3. Meest onmisbare GoPro mounts

Er zijn veel verschillende action cam mounts op de markt, maar de meest populaire zijn toch wel de Chest Harness, Head Strap, Suction Cup en de Floating ‘Bobber’ Grip. Maar ook de Vented Helmet Mount, WristStrap, Extendable pole en Bike Handlebar Mount zijn heel erg praktisch om te gebruiken. Dit zijn de accessoires die je eenmalig aanschaft. Misschien heb je er al een paar, misschien weet je nog niet welke je nodig zal hebben.

"Iets wat je altijd goed kunt gebruiken zijn de kleine losse mounts."

Iets wat je altijd goed kunt gebruiken zijn de kleine losse accessoires die je als serieuze filmer eigenlijk in bulk wilt hebben. Met de PRO-Mounts Box of mounts (online ook te vinden als 'Grab bag of Mounts') hebt altijd het juiste GoPro accessoire bij de hand om je camera vast te zetten op willekeurig welk oppervlak. In deze kit zit een Flat en een Curved mount met kleefstickers, een Quick Release Buckle met snelkoppelingsplaat, een J-hook buckle, een Pivot arm, een tripod mount en een veiligheidskoordje. We leggen even uit in elke situatie je ze gebruikt.

Flat & Curved Mounts – Deze supersterke plakkers zijn waterproof en zijn bedoeld om voor ieder oppervlak de juiste bevestiging mogelijk te maken. Of je hem nou op je surfplank, kajak of zeilboot zet, je weet zeker dat je Action Cam daadwerkelijk blijft zitten. Om de kleefstrip weer te verwijderen verwarm je hem een beetje, waarna je hem lost kunt trekken.

Quick Release Buckles – Normaal gesproken moet je de GoPro vastschroeven aan het koppelingsplaatje van een Mount. Met een Quick Release Buckle hoeft dat niet meer. Nu schroef je de Action Cam aan een Quick Release Buckle en op de mount schroef je de snelkoppelingsplaat.

J-Hook Buckles – De GoPro zit standaard vrij dicht op een oppervlak gemonteerd en de kantelhoek is vrij klein. Met de J-Hook Buckles maak je die hoek groter. Zo heb je meer vrijheid om de draaihoek van de GoPro in te stellen. Je kunt een J-Hook Buckle gebruiken in combinatie met elke mount.

Pivot Arm – Deze accessoire wordt veel gebruikt als het hechtingsoppervlak van de mount verticaal is (zoals een muur/raam) en je Hero 9 horizontaal beeld moet opnemen. Met de Pivot arm kun je dan de camerahoek 45° corrigeren. Deze bestaat uit twee delen, met in het midden een scharnier.

PolarPro Dome effect in water
PolarPro Dome effect in water
PolarPro Dome effect in water

Bonus vermelding

Oké dan, één bonus accessoire die we je niet willen onthouden. De 'eervolle' bonus vermelding gaat naar de PolarPro Fifty/Fifty Dome, een accessoire die we bij de DiveMaster filters al als tip noemde. Met behulp van de PolarPro Fifty/Fifty Dome maak je echt wel een gave opnames. De 50/50 Dome is een transparante kunststof bol die het water van de cameralens afduwt, daardoor kun je foto’s/video’s maken op de waterspiegel, half boven en half onder water. Om een vette foto voor Instagram te maken moet je misschien eerst wel wat oefenen, want door de bolvormige dome komt het licht namelijk van alle kanten op je lens. Ondanks hij de top 3 niet haalde is deze GoPro Hero 11 accessoire is zeker een vermelding waard!

Delen

Ook interessant

Copyright © 2024 Transcontinenta. All rights reserved.